Sedekah antara amalan yang membuatkan pahala terus mengalir kepada kita meskipun kita sudah tiada lagi di dunia.

Berbuat baik kepada ibu bapa, bersedekah, memberi orang makan dan banyak lagi.
Semuanya boleh jadi ‘pelaburan’ pahala kita untuk saham di akhirat nanti.

Sebagaimana yang dilakukan oleh bekas pemain bola sepak Kedah, Azmeer Yusof menerusi facebooknya mewarkan bahawa telah membeli sebuah tapak rumah berharga RM200,00 untuk dijadikan rumah mengaji.

Bukan mahu menabik dada tetapi mahu rumah itu diketahui ramai agak ramai yang mendapat manfaat. Katanya, tiada sebarang bayaran dikenakan dan disediakan tenaga pengajar.

Usaha beliau mendapat pujian daripada warganet yang menyifatkan ia sebagai amalan sedekahnya.

Jadilah repair-repair apa yang patut 
Alhamdulillah rezeki dapat beli rumah ke2. Jarak rumah ini hanya 100 meter dari Rumah Pertama saya.
Owner datang jumpa saya katanya nak jual 250k. Saya nego dan dapat beli dengan harga 200k. Keluasan tanah 9000sqft. Di atas tanah ini ada 2 buah rumah. Saya pecahkan rumah pertama ( rumah kayu ) dan jadikan tempat parking.
Rumah ini saya jadikan sebagai RUMAH MENGAJI. Sesiapa sahaja boleh datang tak kira lelaki perempuan, tak kira umur. Segalanya PERCUMA. Just datang bawa diri sahaja 
Ustaz, Ustazah, Iqra’ dan juga Al-quran saya sudah sediakan. So far pelajar yang hadir ada dekat 100 orang, Alhamdulillah.
Di rumah ini juga saya buat Ceramah Mingguan. Saya akan jemput Ustaz Jemputan untuk memberi Ceramah selama sejam atau sejam setengah. Atleast setiap minggu saya dan jemaah lain akan duduk di dalam Majlis ilmu ☺️
Semoga rumah ke2 saya ini dapat memberi manfaat kepada semua yang datang belajar di Rumah Mengaji saya. Semoga rumah ini juga menjadi saksi kepada saya di Akhirat kelak 
Lokasi di Tongkang Yard Alor Setar Kedah.

Sebelum

Selepas

IKLAN

Sumber: Azmeer Yusof

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

IKLAN

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club