Siapa sangka hari yang bermakna setiap tahun bagi ibu ini bertukar tragis apabila kejadian tidak diingini berlaku sekelip mata. Hari lahir yang ingin disambut bersama anak-anak tersayang menjadi lain apabila anak nombor tiga dan empat terhempap peti ais.

Perkara itu dikongsi sendiri oleh ibu yang bernama Allief Hayat di laman Facebook miliknya, jom ikuti kisah yang dikongsikan ini..

IBU TERKEJUT DENGAR BUNYI MELETUP, RUPANYA ANAK KENA HEMPAP PETI AIS

Ibu itu memberitahu dia menerima sebiji kek daripada rakannya dan menyimpanya di dalam peti sejuk. Setelah itu, dia mengambil keputusan untuk menyiapkan anak-anak sebelum menyambut tarikh penting itu bersama-sama.

Tanggal 10.01.2022 dapat suprise hari jadi dari sahabat asbab birthday saya hari ni tapi tak jangka nak jadi tragedi pula. Lepas sahaja dapat kek suprise tu terus simpan dalam peti sejuk.

“Panjat Peti Sejuk Nak Tengok Kek Ibu..” Terkejut Bunyi Meletup, Rupanya Peti Sejuk Hempap Anak!

Walaubagaimanapun, sedang asyik dia menyiapkan anak nombor lima, tiba-tiba satu bunyi pecah dan meletup dengan kuat. Apabila dia bergegas ke dapur, dia terkejut melihat freezer meniaga bersaiz besar jatuh menghempap anak nombor tiga dan empat.

Siap mandi-mandikan lima orang anak dengan harapan siap cantik-cantik dan boleh pokok kek sama-sama ,tengah dok pakaikan baju pampers anak nombor lima ,anak nombor empat senyap sebab ingat tengah leka main, terdengar bungi yang kuat pecah dan seolah meletup.

IKLAN

Kedua-dua mereka tidak mengalami sebarang kecederaan serius kerana rak pinggan yang berada di dapur. Jelasnya, kedua-dua mereka begitu teruja mahu melihat kek hingga bertindak memanjat freezer tersebut tetapi malang tidak berbau, lain pula yang jadi. Alahai….

Tanpa fikir panjaang terus berlari ke dapur rupanya freezer meniaga yang besar jatuh, anak no 3 dan no 4 bawah pintu freezer tu. Meraung menjerit tarik anak-anak sebb ingat kena hempap, Alhamdulillah asbab rak pinggan sebelah peti sejuk rosak tu penyelamaat dari freezer tu jatuh hempap anak-anak.

“Panjat Peti Sejuk Nak Tengok Kek Ibu..” Terkejut Bunyi Meletup, Rupanya Peti Sejuk Hempap Anak!

Masing-masing muka pucat lesi tak berdarah, saya hampir kena heart attack. Terus tarik anak-anak peluk periksa luka ke apa ke, Alhamdulillah cuma terkejut. Panggil anak yang sulung dan angah tanya kenapa, apa jadi, along kata adik-adik panjat peti sejuk nak ambil nak tengok kek ibu.

IKLAN

Allahu anak, dorang jarang sangat dapat makan kek, sanggup panjat peti sejuk yang mega besar tu, syukur Allah selamatkan anak-anak. Kalau tak mungkin…. Pengajaran untuk saya sendiri ibu anak lima orang.

Sumber: Facebook Allief Hayat

Whoaa menariknya Kidzania ni! Nak tahu apa ada di sana? Jom tonton!

IKLAN

Jom tonton kisah Hikayat 1001 Malam yang dibawakan oleh Bintang Kecil.

Bulan puasa ni masa untuk kita tambah pahaladengan membuat amal ibadah. Jom didik jiwa mendekati keluarga sakinah.

 

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!