Semua pelajar menginginkan kejayaan dalam kehidupan. Kejayaan yang diperoleh akan memudahkan seseorang pelajar melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi.

Bagaimanapun untuk berjaya tentunya pelbagai kaedah pembelajaran diadaptasi untuk cemerlang dalam setiap pelajaran.

Ia termasuk nota ringkas dan padat. Tular di aplikasi TikTok, hyekalafq atau nama sebenar Mohammad Haikal Afiq Mohammad Hussin seorang pelajar berusia 16 tahun, berkongsi nota pelajaran yang dihasilkan dalam keadan yang cantik dan kemas serta warna-warni.

KREATIF!

Agar memastikan nota padat dan ringkas, pelajar bekenaan akan memahami sesuatu topik dahulu sebelum membuat nota. Dia akan mengambil masa selama satu jam untuk menghasilkan dua muka surat nota setiap hari.

Untuk menghasilkan nota cantik dan kemas sebegini, pelajar ini akan bangun awal pagi sebelum Subuh, sekitar pukul 4 pagi hingga 5 pagi. Terdahulu akan mebuat selepas selesai ulangkaji pelajaran, antara pukul 11 malam hingga 12 tengah malam.

IKLAN

Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang! Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang!

MENGGUNAKAN PELBAGAI JENIS PEN

Rata-rata netizen memuji kesungguhan pelajar menyediakan nota cara yang kreatif. Malah ada yang bertanya jenis-jenis pen dan buku yang digunakan.

IKLAN

Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang!

Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang! Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang! Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang! Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang!

CEMERLANG DALAM PELAJARAN

IKLAN

Malah kesan daripada nota padat dan kemas ini, pelajar ini berkongsi keputusan peperiksaan yang cemerlang 7A hasil teknik nota yang kemas dan kreatif!

Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang! Pelajar 16 Tahun Hasilkan Nota Cantik Dan Kemas, Bantu Capai Keputusan Cemerlang!

Semoga cara kreatif pelajar ini menjadi inspirasi kepada anak-anak remaja lain. Nota yang cantik dan kemas secara psikologinya mampu membantu mood belajar dengan baik.

Sumber:  TikTok @hyekalafq

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club