Setiap antara kita mempunyai minat yang berbeza termasuk cara menghias kediaman. Bukan itu sahaja ada gemar menghias ruang kegemaran asalkan sedap masa memandang.

Unik dan rare cara seorang pemilik bangsal, Baharuddin Mamat, 66 yang menjadikan sebuah bangsal yang menunggu masa untuk roboh kepada teratak yang indah.

Bagi yang pertama kali melangkah masuk ke dalam, ia bagaikan berada di sebuah  bilik hotel bertaraf lima bintang.

Katanya,  ruang rehat yang digelar ‘Bangsal Jerenggen’ itu dibinanya dengan kos RM11,000 sebagai tempat berehat buatnya selepas berniaga selain tempat solat pekerja dan tandas di dalam bangsal itu turut digunakan pelanggan yang bertandang ke kedai makannya.

Pelanggan Kedai Makan Terkejut Lihat Bangsal Mewah, Raih Perhatian Ramai!

Dia yang mengusahakan kedai makan di Jalan Sultan Mohamad, Terengganu idea mengubah suai ruangan dalam bangsal itu tercetus tiga tahun lalu.

IKLAN

“Tak sangka ramai yang terkejut melihat bangsal ini kerana orang ramai yang datang ke kedai tidak menyangka ruangan dalamannya tidak seperti bahagian di luar.

“Biasanya orang akan membuat ubah suai pada bahagian luar bagi memperlihatkan sesebuah binaan sempurna namun saya tidak berbuat demikian kerana ruangan dalaman lebih penting kerana ia dapat memberi keselesaan apabila berehat atau beribadat.”

TANDAS PUN MEWAH!

IKLAN

Pelanggan Kedai Makan Terkejut Lihat Bangsal Mewah, Raih Perhatian Ramai!

Bangsal Jerenggen bersebelahan kedai makan miliknya, turut mengubah suai tandas begitu menarik.

Katanya, ada  pelanggan masuk ke dalam bangsal untuk menggunakan tandas di situ dan ramai yang terkejut melihat dalaman tandas itu.

IKLAN

“Tandas di dalam bangsal dan di luar bangsal saya jaga serta membersihkannya setiap masa bagi menjamin kebersihannya selain selesa untuk digunakan pelanggan.

“Sebelum ini apabila ke tandas kedai makan di mana-mana yang saya singgah saya melihat kebersihannya tidak dititik berat,” katanya yang lebih dikenali dengan panggilan ‘Pok Din Lejeng’.

Sumber: Harian Metro