Boleh dikatakan ruang dapur itu adalah ‘jantung’ bagi sebuah kediaman. Di situlah kita menyediakan makanan kegemaran keluarga untuk dinikmati bersama. Bahkan di ruang dapur turut dijadikan ruang bonding kita anak beranak dengan dapat meluangkan masa berbual bersama saat membuat persiapan hidangan dan bersembang di meja makan sambil menikmati juadah yang terhidang.

Menyedari besarnya peranan ruang dapur, maka tidak hairanlah selain turut dijelmakan dengan ciri keselesaan, pemilihan perkakasan atau peralatan dapur juga perlu diberi perhatian.

Paling tidak ada beberapa perkakasan wajib perlu ada di dapur untuk bukan sahaja memudahkan penyediaan makanan, bahkan tidak dinafikan dapat menjimatkan masa. Jadi bolehlah kita ada banyak masa berkualiti untuk bersama-sama keluarga.

Pun begitu, jika masih ada lagi perkakasan yang belum lengkap di ruangan dapur dan menyedari waktu-waktu pandemik ini agak sukar untuk anda keluar membeli belah, jadi bolehlah dibeli secara dalam talian seperti yang ditawarkan oleh Go Shop ini.

4 Perkakasan Ni Kalau Ada Memang Mudahkan Kerja Di Dapur

Periuk Nasi Elektrik
Tidak dinafikan memasak nasi menggunakan periuk nasi amat memudahkan, tidak perlu menunggu api untuk dikecilkan bila beras yang dimasak hampir kering atau mengelakkan nasi menjadi hangit. Apa yang perlu buat hanya tekan suiz dan tinggal, dengan sendirinya nasi dimasak dengan sempurna.

Dipasaran memang terdapat banyak pilihan saiz, bentuk malah kapasiti berbeza setiap satunya dengan tawaran harga yang pelbagai. Umpamanya periuk nasi Primada Microcomputer Rice Cooker ini boleh dijadikan pilihan. Ia dilengkapi dengan ciri-ciri moden yang pastinya memenuhi keperluan ibu masa kini.

 

2. Air Fryer

Sejak kebelakangan ini penggunaan air fyer begitu popular digunakan untuk menggoreng pelbagai juadah tanpa menggunakan minyak. Jadi tidak hairanlah air fryer menjadi idaman ramai kaum ibu untuk memilikinya.

IKLAN

Istimewanya juga bila adanya air fryer di dapur, ibu tidak risau untuk melepaskan anak-anak yang bersekolah rendah untuk memasak sendiri. Ini kerana penggunaannya sangat selamat dan mudah. Hanya masukkan makanan ke dalam bakul air fryer dan laraskan suhu dan masa. Kemudian hidangan dengan sendirinya siap dimasak. Hebat bukan?

Boleh BELI DI SINI

3. Pengisar Makanan

IKLAN

Bila memasak, macam-macam bahan perlu dikisar untuk pastikan keperluan bahan masakan dapat menjadi lebih lumat dan halus untuk dimasak.

Seakan tidak mampu dibayangkan jika tanpa adanya pengisar makanan ini di rumah. Tentu berjam-jam masa diperlukan untuk membuat persiapan bahan-bahan masakan, bukan? Apatah lagi yang jenis hari-hari suka makan masakan bersambal. Jadi kalau ada yang sedang mencari pengisar baharu untuk menggantikan yang lama, jenama Primada Smart Cooking Blender ini dijadikan pilihan terbaik

4. Takada Electric Thermos Pot

Jika dulu mak-mak kita akan memasak air di dalam cerek untuk mendapatkan air panas, namun kini terdapat pelbagai jenis thermos dipasaran yang boleh dimiliki dengan harga yang berbaloi. Peralatan yang memanas air ini penting untuk memudahkan kita menyediakan minuman panas untuk keluarga. Apatah lagi kalau ada anak kecil, nak buat susu bila-bila masa pun boleh tanpa perlu anak menunggu lama. Klik SINI untuk membelinya dengan tawaran istimewa.

Kesimpulannya, setiap dapur memerlukan perkakasan dan peralatan yang sesuai dengan keperluan aktiviti memasak agar dapat memudahkan tugasan menyediakan hidangan untuk keluarga tercinta.