Inilah yang dinamakan kasih ayah sepanjang masa. Bukan sahaja memberikan kasih sayang sepenuhnya kepada anak tersayang tetapi sentiasa memberi nasihat dan pesanan buat anak-anak.

Sebagaimana pesanan yang dibuat oleh pelakon Hairul Azreen menerusi instagram anaknya sulungnya @theyusufiskandar telah memberi kesan hati kepada netizen.

Ditujukan kepada Yusuf dengan harapan pada masa akan datang apabila anaknya sudah boleh membaca pesanannya ini. Pesanan yang sungguh mendalam buat anak sulungnya ini.

Pesanan Daddy buat Yusuf

“Yusuf nanti bila dah boleh baca, Daddy just nak pesan Yusuf sebagai abg yang sulung, Yusuf kena jaga adik
kena jaga mommy, jaga si gemok Jibu
dengar cakap mommy!
Sebab kalau apa2 jadi kat daddy Yusuf kena ambil tanggungjawab itu, bila Yusuf rasa takut/sedih/tak tau nak buat apa, ada masalah , doa banyak2 pada Allah sebab itu yang kami selalu buat, 
Sentiasa sebut benda yg baik2 sebab kata2 itu adalah doa yang melantun, 
bak kata mommy . 
jangan mudah give up , cuba yang terbaik 
yang kita mampu sbb the best never rest,”

Gambar ni pada 25/5/2019
“Hari ke dua selepas adik Alisa lahir, masa ni first time Yusuf jumpa adik
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki,kebahagiaan & umur yang panjang .Amin”

 

View this post on Instagram

Yusuf nanti bila dah boleh baca, Daddy just nak pesan Yusuf sebagai abg yang sulung, Yusuf kena jaga adik kena jaga mommy, jaga si gemok Jibu dengar cakap mommy! Sebab kalau apa2 jadi kat daddy Yusuf kena ambil tanggungjawab itu, bila Yusuf rasa takut/sedih/tak tau nak buat apa, ada masalah , doa banyak2 pada Allah sebab itu yang kami selalu buat, Sentiasa sebut benda yg baik2 sebab kata2 itu adalah doa yang melantun, bak kata mommy ? jangan mudah give up , cuba yang terbaik yang kita mampu sbb the best never rest, Gambar ni pada 25/5/2019 hari ke dua selepas adik Alisa lahir, masa ni first time Yusuf jumpa adik Alhamdulillah atas kurniaan rezeki,kebahagiaan & umur yang panjang ?? Amin

A post shared by Yusuf Iskandar Hairul Azreen (@theyusufiskandar) on

First moment meeting adik, Alisa Aisyah

IKLAN

Dalam pada itu, para peminat Yusuf turut melahirkan rasa sebak dengan pesanan yang diberikan oleh Hairul Azreen ni.

Will be good son and brother

IKLAN

Kita sebagai anak paling sulung pun terasa

Sayu dengan caption