Jika anda berkunjung di negeri Selangor, pasti anda tidak akan percaya di tengah kesibukan dan keindahan kota Shah Alam, terdapat satu pusat membeli-belah yang sangat sesuai untuk anda ‘healing bersama keluarga’.

Jauh dari kesibukan kota serta terhindar dari kesesakan lalu lintas, Plaza Shah Alam sering menjadi pilihan keluarga untuk berhibur di sini. Malah ada juga yang menjadikan tempat ini sebagai ‘port’ untuk berkumpul bersama rakan-rakan.

Sesuai dengan konsep yang dipaparkan iaitu mesra pengguna, Plaza Shah Alam menyediakan kemudahan bagi OKU dan warga emas. Tempat untuk kerusi roda turut disediakan. Ianya juga boleh digunakan bagi keluarga yang membawa kereta sorong. 

Berdekatan dengn masjid Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah yang merupakan masjid bagi negeri Selangor, Plaza Shah Alam sering dijadikan tempat untuk melepaskan lelah lebih-lebih lagi selepas beriadah di Taman Botani ataupun tasik berdekatan.

IKLAN

Terdapat banyak outlet di sini yang boleh dijadikan tempat untuk ‘melepak’ malah ada beberapa kedai yang menyediakan perkhidmatan wifi secara percuma bagi pelanggan. 

Paling menarik adalah caj bagi tempat letak kereta di Plaza Shah Alam adalah sangat-sangat murah lebih-lebih lagi apabila anda berkunjung pada hujung minggu. Pada setiap Sabtu dan Ahad, caj dikenakan hanya sebanyak RM 1 bagi satu hari. 

Pada setiap bulan, ada sahaja acara dilakukan di ruang legar pusat membeli belah ini seperti acara BK Mini Fest 2023 yang telah diadakan pada bulan Ogos yang lalu sangat mendapat sambutan yang luar biasa. 

IKLAN

Sepanjang bulan Oktober 2023 ini, pelbagai tawaran menarik diadakan seperti diskaun hebat bagi setiap pembelian di outlet-outlet pakaian dan juga makanan serta pembukaan cawangan ke 27 Mee Hiris China Muslim pada 24 September yang lalu.

Jadi bagi anda yang inginkan suasana yang tenang dan selesa apabila keluar bersama keluarga dan rakan-rakan, jom berkunjung di Plaza Shah Alam.

IKLAN

Plaza Shah Alam Tempat Paling ‘Best’ Healing Bersama Keluarga

Plaza Shah Alam Tempat Paling ‘Best’ Healing Bersama Keluarga

Plaza Shah Alam Tempat Paling ‘Best’ Healing Bersama Keluarga