Nak ubah suai ruang dalam kediaman anda tapi bajet kurang, apa kata deko sendiri. Mungkin ambil masa sedikit tapi berbaloi kalau lihat hasilnya. Inilah yang dikongsikan oleh Peju Nini menerusi grup Kelab Deko Sebelum & Selepas.

Dalam perkongsian tersebut, lelaki ini mengambil inisiatif untuk deko sendiri bahagian dapur atas permintaan isterinya. Jom lihat bagaimana hasilnya, boleh cuba sendiri di rumah nanti.

 

Alhamdulillah selesai projek deko dapur..projek hujung minggu..buat sikit2..terima kasih kat encik suami gigih layan kehendak bini yg nk tukar wajah dapur slpas berbulan2 follow group deko ni..berkobar2 semangat dibuatnya.

 

Baiklah atas permintaan ramai..ni sy share kan link yg terlibat dlm proses deko dapur sy ni

1) Pintu kabinet (shoopee) 102rm

2)kayu frame pintu : hardware

3) kitchen cabinet conceal door (yg ni tuk lekatkan pintu dapu) rm 0.89

4)cat dapur :kedai cat

5) wallpaper kabinet (shoopee) yg ni dari china tp amik masa 6 hari je dia pos..bagus seller ni..very fast postage
6)pemegang pintu kabinet (shoopee) rm 1.00

7)Bidai tingkap : kedai Mr Diy.

8) Wallpaper wallbrick dapur (wallpaper ni ade byk lebih..sesiapa berminat boleh la beli dgn saya.

 

1. Ini adalah sinki kami dari mula2 kami beli rumah ni x pernah pasang pintu kabinet..tetiba rasa semangat plak nk pasang sendiri..sbb tanya dah tukang kabinet..besar ni dlm 800rm..so gigih encik suami nk buat sendiri katanya.

Nak lihat pelbagai produk di SINI 

 

2. Bermula lah projek DIY pintu kabinet..

IKLAN

 

Cuci mata di SINI

3. pintu kabinet ni kami beli di shoopee jer..bagi je ukuran yg kita nak..nnt diorg anta mengikut ukuran kita bagi tu..satu pintu 30 rm..so 3 pintu+ postage =102rm saja.

 

4. Tebal pintu ni..boleh tahan berat dan tebal nya..

 

IKLAN

5. kabinet lama yg nak kena makeup dgn wallpaper kabinet..ini pon kami beli kat shoopee..puas hati sbb berkilat2 kabinet kami lepas kena balut

 

Banyak lagi barangan boleh lihat di SINI

6. Maaf ye bersepah

 

7. Dapur sblm di cat.

 

8. Alhamdulillah siap lah dapur kecil kami..bahagian tile tu sy lekat dgn wallpaper brick dari shoopee.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club