Kelazimannya bila hendak raya mesti rumah dihias indah dan jika anda merancang untuk memberi mood pada ruangan, bolehlah mencuba untuk menghias pada bahagian dinding dengan diserikan oleh cermin-cermin berkonsepkan ‘Industrial Mirror Wall’ yang dikongsikan oleh CJ Saif.

Ini yang dikongsikan olehnya boleh dijadikan rujukan.

Haritu saya ada share gambar hasil “1 Projek Sehari” & industrial mirror wall ni salah 1 hasilnya lah. Tapi saya tak tunjuk pulak prosesnya sebab saya tak ada ambil gambar tapi ada rakam video cuma belum berkesempatan edit sampailah semalam.

So harini saya share gambar2 proses yang saya screenshot dari video tu. Mudah je cuma guna 2 bahan utama + nail free glue je.

So kalau ada yang tengah semangat nak hias rumah sempena nak raya kot la nak buat cermin dinding macam ni boleh la try. dan ye boleh siap delam sehari je. klu buat berdua atau bertiga dengan tools yang lagi lengkap (saya pakai gergaji je nak potong-potong kayu tu) confirm boleh siap lagi cepat dalam beberapa jam je.

Nak tengok video step by step + proses dari awal sampai habis boleh tengok kat sini ye (video 2 minit je jangan risau)


pine wood lace beli kt kedai hardware je mur mur


Potong ikut saiz cermin tapi p ukur dulu betul-betul jangan percaya sangat saiz yang dia tulis kat bungkusan tu. Cermin LOTS IKEA tu sebenarnya kecik sikit dalam 28cm x 28cm je x smp 30cm pun ni saya potong pakai gergaji tangan je so ambil masa sikit

IKLAN

Pastu spray paint Mr. DIY je. Tapi ikut korang sebenarnya nak buat finishing pakai apa. yang ni paling mudah & cepat pada saya.


Bahan paling penting. Tak ade ni tak jadi cermin. Cermin tu pakai tape yang dia dah bagi tu pun dah cukup.

IKLAN

Wood lace tu tampal pakai nail free glue je. Tu pun saya beli kt Mr. DIY


Buat sorang-sorang seharian boleh siap. Buat berjemaah insyaAllah dalam beberapa jam bole siap kot. Selamat mencuba.

Sumber : CJ Saif 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club