Penggunaan yis penting terutama dalam menyediakan doh untuk donut, roti dan sebagainya. Tidak hairanlah ada yang doh tak naik disebbakan salah cara guna yis.

Sebab itu, sebelum guna kena uji terlebih dahulu yis sama ada aktif atau tidak. Caranya cukup mudah, hanya menggunakan sudu plastik je. Ini yang dikongsikan oleh Erah Syahirah.

Nak share cara sy test yis , kalau roti x naik. Yis dah mati, Sebelum buat roti kita test dlu yis aktif ke tak dgn sudu plastik 😊 kalau melekat mcm dlm video tu tandanya yis aktif.

https://www.facebook.com/groups/MasakApaHariNiMAHN.my/posts/3726038887719400/

Selamat mencuba♥️


Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

IKLAN

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster