Anak-anak, waktu mereka kecil ni la nak menghadap zaman buas ke sana ke sini sedar-sedar terjatuhlah, kalau nasib tak berapa baik ada yang berjahit, malah ada juga yang hadap patah sana sini!

Itulah yang dialami oleh anak sulung pasangan pelakon dan pengacara terkenal Awal Ashaari dan Scha Alyahya, Lara Alana.

Dek kerana ramai yang tertanya-tanya kenapa dengan tangan Lara yang disimen, mereka buka cerita sebenar melalui perkongsian di Instagram milik Lara.

Jatuh ketika bermain. “Lara complain sakit tangan, lengan mula bengkak”

Okay lah since ramai yang tanya, cerita dia macam ni..

Balik je dari Langkawi hari tu, Lara pun macam biasa main dengan kawan kawan kat kawasan rumah.. biasa lah lama tak jumpa kawan.. excited.. tetiba time lari lari tersungkur dan jatuh atas jalan.

Seluar koyak, lutut berdarah.. Daddy pujuk masuk mandi dan bersihkan luka.. mula mula tak perasan, tetiba Lara complain sakit tangan dan lengan mula bengkak..

Bawak pergi emergency, terus buat XRay.. 2 tulang patah.. 😥

IKLAN

Dalam perkongsian seterusnya, mereka juga memaklumkan sejurus pergi ke hospital, malam yang sama juga pembedahan selamat dijalankan selama 30 minit.

Emergency manipulation surgery was done the same night. Alhamdullillah, the surgery went well in just 30mins.

Doakan Lara cepat sembuh okay?

Ramai Yang Tertanya, Akhirnya Terjawab Punca Tangan Lara Alana Bersimen. “Merasa Dapat Anak Lasak”-Netizen

Bangun pagi rasa tangan berat, disimen 30 hari

Woke up the next day feeling confused.. ape benda berat kat tangan ni?

IKLAN

Tapi tangan dah tak sakit dah.. gonna rock this cast for 30 days..

Ramai Yang Tertanya, Akhirnya Terjawab Punca Tangan Lara Alana Bersimen. “Merasa Dapat Anak Lasak”-Netizen

Perkongsian itu mendapat perhatian dari pengikut Instagram Lara dan rata-rata mendoakannya cepat sembuh.

Ramai Yang Tertanya, Akhirnya Terjawab Punca Tangan Lara Alana Bersimen. “Merasa Dapat Anak Lasak”-Netizen Ramai Yang Tertanya, Akhirnya Terjawab Punca Tangan Lara Alana Bersimen. “Merasa Dapat Anak Lasak”-Netizen

Sumber : Instagram Lara Alana

Elak dari perkena serangan jantung, jom ikuti perkongsian dari Dr Zubaidi ni!

IKLAN

Comel betul adik-adik BK buat Challange kumpul marshmellow!

Tayang bahagia di social media, realiti ke fantasi? Nak tahu, jom tengok!

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/

Ramai Yang Tertanya, Akhirnya Terjawab Punca Tangan Lara Alana Bersimen. “Merasa Dapat Anak Lasak”-Netizen