Setiap ibu bapa ingin hidup bahagia dan sentiasa di sisi anak-anak. Namun kekangan masa dan kerjaya menyebabkan ada yang tidak berkesempatan untuk sentiasa bersama keluarga.

Bagi wanita bergelar ibu yang bekerjaya, jauh disudut hati diburu rasa bersalah bila mana mana anak-anak mengharap supaya mereka ada di sisi. demikian situasi yang dialami pelakon Nabila Huda atau lebih mesra disapa Abil.

Baru-baru ini, Abil berkongsi satu warkah menyentuh hati yang ditulis oleh anak perempuannya, Keisha Laila. Dalam warkah tersebut, Keisha menitipkan kata-kata memgharapkan Abil dapat pulang awal untuk bersamanya.

A letter from my gorgeous daughter.. Neighbours maksud dia,my room kan next to her! So every night dia akan dengar neighbour dia ni gelak kuat-kuat before sleep! Haha..

Actually bila abil baca surat ni, abil automatically jadi sedih sebab you know my job is not easy sebab MASA dalam hidup abil bersama family is never enough.

IKLAN

Abil berkorban banyak benda demi kerjaya abil..And i am blessed to have her in my life sebab dia very supportive and sentiasa memahami yang mummy dia selalu tak cukup masa untuk buat benda lain dalam hidup.

IKLAN

Warkah yang ditulis tangan oleh Keisha itu turut mengundang rasa sayu dihati Abil memandangkan dia sibuk dengan urusan kerja menyebabkan dia rasa dirinya bukanlah seorang ibu yang baik.

Kadang-kadang abil rasa abil failed as a mother sebab i’m always away..Always on set, less sleep, less time..That’s the hardest part being me..I really love you so much babykash..💕

Rata-rata yang membaca perkongsian tersebut meluahkan rasa sebak dan meminta supaya Abil terus kuat.

ramonazamzam Omg Abil ni buat i sebak 😭 Im feeling the same way towards my daughter juga especially this year shooting mcm org gila i rasa dia asyik melekat dgn daddy dia je but i fhm la kan omg nak peluk u 😭
cikctnurbaya Cantik handwriting keisha. Such a big girl, I believe she understand that jiran tu keluar awal balik lewat pergi cari rezeki. tersentuh hati baca surat dia. Siapa potong bawang ni!
samantha_miles You’re not a failed mother! Every mother has their own special uniques ways of raising a child and through this letter you know how amazing you are as a mother! ♥️
princess_gye As the mom, you’re the one who made her who she is Abil.. smart, cute and always at her best …making u smile during rainy days…she is your forever sweet lil’ laughing pill and your strongest pillar you’d ever imagine biiznillah 🌹
mirajamaljaykay You are not a failure mader… Kash turned out justttt fine because of you and all your hardwork 💐
tiarajacquelina“I’m dreaming about you tonight” lagi😭😭😭 you’re such a sweet kid @lilkupukupu. Abil @kupu_kupu you’re so lucky 💜
Jom cuci mata dengan promosi menarik di SINI

Sumber: kupu_kupu