Lama tidak mendengar khabar pelakon putih melepak ini. Jika dahulu wajahnya sering menghiasi ruangan drama. Watak antagonis yang dibawakannya tidak pernah mengecewakan.
Namun seiring dengan kemunculan muka-muka baru, kelibatnya jarang kelihatan. Sebelum ini, Zila Bakarin mengejutkan ramai pihak apabila tampil dengan berhijab.
“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!Dia menarik perhatian ramai apabila berkongsi gambar memakai tudung menerusi akaun Instagramnya buat tatapan umum. Menurut pelakon ini dalam satu pendedahan bersama Gempak, keinginan berhijab datang sendiri tanpa pendapat atau paksaan mana-mana pihak.
“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!Tatkala mengimbas kembali momen ketika dia memilih untuk memakai hijab, jelas pelakon Dendam Arora ini, segalanya berlaku secara tiba-tiba

“Ketika itu saya mahu mengambil anaknya di sekolah. Bila keluar, saya rasa macam tiada seurat benang kat badan sedangkan saya pakai sweater dan jeans.

IKLAN

“Saya pergi kat kereta dan tiba-tiba rasa sejuk. Saya ulang alik keluar rumah pun rasa yang sama.

IKLAN

“Sampailah kali ketiga saya masuk rumah, dan terus terdetik untuk pergi ke laci dan ambik selendang dan terus pakai. Bila keluar rumah terus rasa macam selamat je,” katanya.
“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!Dalam pada itu, Zila turut berkongsi penglibatannya dalam program “Jom Celik Al-Quran” anjuran Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dan Institut Pengajian Al-Quran (IPAQ).

IKLAN

Zila atau nama sebenarnya Rosmawati Bakarin berkata, program ini adalah perkara yang tidak dirancang.
“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!Tambahnya, penglibatan dalam program tersebut adalah bantuan daripada Adam Corrie, walaupun berasa takut untuk menerima tawaran MAIWP pada mulanya.
Bagaimanapun Zila tidak mahu tidak mahu menangguhkan perkaran yang baik dan terus menerima tawaran tersebut. Zila antara salah seorang rakan selebriti yang dilantik sebagai IKON bagi program tersebut.
“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!Program ini merupakan salah satu tanggungjawab fardhu kifayah MAIWP dalam memastikan umat Islam khususnya di Wilayah Persekutuan boleh dan mahir membaca Al-Quran sekurang-kurangnya bacaan surah yang menjadi rukun dalam solat.
“Rasa Macam Tiada Seurat Benang Kat Badan.” Zila Bakarin Dedah Kisah Awal Berhijab, Warganet Titip Doa kekal Istiqamah!sumber: Astro Gempak & zilabakarinofficial