Ramai yang mengambil peluang pada cuti persekolahan ini untuk melangsungkan perkahwinan namun ada dia antara mereka yang diduga dengan bencana.

Antaranya adalah banjir yang telah menimpa beberapa negeri di Malaysia yang mengakibatkan ada kawasan-kawasan yang ditenggelami air.

[TRENDING] Kepala Aku Dihayun Jurulatih.” Remuk Hati Kakak Allahyarham Prebet Iman Bila Temui Nota Adiknya Di ‘Ragging’ Selepas 5 Bulan Pemergiannya

Walau bagaimanapun, setiap yang telah dirancangkan haruslah diteruskan memandangkan semua persediaan telahpun dibuat dan kad jemputan telahpun diedarkan.

Seperti yang tular baru-baru ini, sebuah video yang dikongsikan oleh @oohlysa yang telah berkongsi momen sebak apabila seorang bapa mengangkat anak perempuannya yang bakal bernikah mengharungi air bertakung di hadapan rumah.

[EKSKLUSIF] Kalau Nak Jadi Perdana Menteri Kenalah…Nasihat ‘Deep’ Tun M Kepada Umar

IKLAN

Bukan itu sahaja, bapa pengantin itu juga sempat berpaling semula dan meminta bunga tangan anaknya yang tertinggal sewaktu dia mengangkat gadis tersebut.

Pengantin perempuan yang sudah berada di khemah berhampiran pelamin kelihatan sebak kerana menahan tangis sebelum kepalanya disentuh oleh bapa tersayang seakan memberikan restu untuk anaknya yang tersayang.

Begitulah kasih seorang ayah yang sanggup melakukan apa sahaja buat anak-anaknya. Walaupun anak itu sudah besar tetapi dia tetap menjalankan tanggungjawabnya.

IKLAN

Perkongsian video tersebut telah mendapat perhatian ramai sehingga ditonton lebih dari sejuta dalam masa 7 jam selepas dimuat naik.

Rata-rata netizen yang menonton video berkenaan mengakui sebak apabila melihat lelaki pertama yang dicintai anak perempuan sanggup mengangkat dan meredah hujan serta banjir demi menghantarnya untuk mendirikan rumah tangga.

Semoga ayah pengantin ini terus dikurniakan kesihatan yang baik dan dipanjangkan usia.

@oohlysa this video that i recorded before the akad nikah really makes me wanna cry 😭😭😭 @• Awin • #banjir ♬ Sempurna – DENII

IKLAN

[ARTIKEL LAIN]

[TIPS]

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Kasih Seorang Ayah! Ramai Sebak Tengok Ayah Pengantin Sanggup Dukung Anak Redah Banjir Untuk Bernikah

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI