Kuih Bom antara menu yang boleh disediakan buat sarapan mahupun minum petang. Cukup simple dan tak banyak bahan. Tapi adakalanya tersalah bancuhan menyebabkan kuih ini menjadi keras dan liat.

Untuk ibu-ibu cuba nanti, bolehlah tengok resipi dikongsikan oleh SuiSan Aliezsha . Selamat mencuba!


Moh la kita main bom petang ni🤭😂…jemput minum geng, kuih bom 💣💣je petang ni..yang pasti lembut gebu,bukannya keras boleh meletop baling ke dinding🤣🤣resepi nanti saya edit,nak minam dulu 😆😆

Resepi…

1. 4 senduk tepung gandum(saya guna cap rose)
2. Yis 1 peket (brand kijang)
3. 2 senduk gula pasir
4. Air

Cara membuat:

IKLAN
  1. Satukan tepung,gula,yis gaul bagi sebati.

  1. Masukkan air sedikit demi sedikit..jangan bancuh terlalu cair,biar kenyal2 gitu je.
  2. Kemudian perap dalam 25-30 minit,dah naik berbuih2 seperti dibawah,kacau2 & boleh goreng,pastikan minyak banyak & betul2 panas.

IKLAN
  1. Kemudian slowkan api masukkan adunan guna tangan atau sudu.

  1. Siap

selamat mencuba geng.

❤️❤️ resepi ni tunjuk ajar dr arwah mak sy,sb ptg2 mk selalukn sajikn ank2 dgn kuih..