Bagi yang belum mengetahui, pelakon veteren, Rozie Othman merupakan nenek kepada salah seorang ahli kumpulan Dolla iaitu Syasya. Sedia maklum sebelum ini pemakaian ahli kumpulan ini sering mendapat teguran apabila memakai pakaian yang agak seksi.

Memetik laporan Harian Metro, Rozie menjelaskan bahawa dia ada menasihati Syasya dalam berpakaian agar tidak terlalu seksi malah mendoakan agar cucunya itu mendapat hidayah daripada Tuhan.

“Mengenai pemakaian seksi Syasya itu saya tahu dan sudah cuba menasihatinya. Saya cakap pada dia (Syasya), seksi-seksi macam ni, nenek tak berkenan. Kurangkan, cuba ubahlah.

“Saya pun dulu pernah muda seperti dia, jadi fahamlah juga jiwa orang muda ini. Cuma, apa yang saya harap dia dapat terima nasihat diberikan itu.

“Saya doakan yang baik-baik untuk dia agar mendapat hidayah daripada Allah. Saya juga berharap dia akan terus berjaya di dalam karier seni diceburinya ini. Dia masih muda dan perjalanan juga jauh lagi,” jelasnya.

IKLAN

Disoal mengenai kerjaya lakonannya, Rozie berkata dia kini kembali aktif dalam lakonan selepas berehat selama lima tahun akibat masalah kesihatan iaitu jangkitan kuman pada paru-paru.

“Alhamdulillah, sekarang tahap kesihatan saya semakin pulih, sihat dan sudah boleh aktif berlakon semula. Jadi, bagi produksi yang ingin memberi tawaran lakonan, saya alu-alukan.

IKLAN

“Tapi, saya harap tawaran bayaran juga berpatutan dan jangan bersikap diskriminasi kepada pelakon lama kerana kami komited dengan tanggungjawab pada watak digalas. Kami berlakon kerana minat dan ia sudah sebati dengan jiwa,” kongsinya.

Terdahulu, Rozie pernah membintangi dengan beberapa drama terbaharunya di televisyen seperti Risik Pada Hati, Anak Beranak Abang Yie, Sut Putih dan Bara Cinta Ramadan.

IKLAN

Sumber: Harian Metro

https://youtu.be/dUpt50y0xaQ

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI