Sesungguhnya di bulan Ramadan ini ramai yang ‘berebut’ untuk melakukan amalan supaya mendapat pahala berlipat ganda.

Lantaran itu, sesibuk mana pun kita, tetap akan luangkan masa untuk meraikan bulan yang mulia ini.

Baru-baru ini telah tular kisah mengenai seorang pemuda runner sedang membaca Al-Quran sementara tunggu tempahan.

Malah ada warganet maya yang merakamkan aksi anak muda itu berjanji untuk hadiahkan belanja makan percuma di gerai untuk berbuka selama sebulan.

Terbaru, warganet  berkenaan menerusi facebooknya, telah mengotakan janjinya. Kelihatan menerusi perkongsiannya, dia dan runner berkenaan, Mohd Rahmat Mohd Amin sedang menjamu selera.

Rupanya Ini Abang Runner Viral Baca Al-Quran Sambil Tunggu Order, Dapat Tajaan Makan Berbuka Puasa Sebulan.

Alhamdulilah sudah berjumpa saudara Mohd Rahmat Mohd Amin runner yang sudah Saya janjikan kepada beliau untuk hadiahkan belanja makan percuma di gerai untuk berbuka selama sebulan disebabkan Saya ternampak anakmuda ini mengaji di petang Hari di highway.

Ada yang komen yang baik ada yang komen negatif Dan ada juga bersangka ini semua konten.walhal Saya Tidak pernah berjumpa beliau.

Saya post di fb ,disebabkan Saya Tidak dapat singgah Dan mencuri gambar dalam Masa Saya hendak pulang ke rumah Dan Saya berada diseberang jalan.

IKLAN

Tidak semua Kita boleh paksa untuk orang suka tentang perkara ini,Dan Saya sudah niat untuk berbagi rezeki dbulan yang mulia ini.tidak miskin seseorang hambanya kalau selalu berbagi rezeki.

Budak nya Baik Dan peramah,Dan kami bercerita semalam tentang amalan-amalan yang baik di buat sepanjang ramadhan untuk kejar pahala bersama.

Kalau kamu perlukan Perkhdimatan runner boleh saja hubungi dia ya.insyallah Kita support usaha pemuda ini untuk mencari nafkah .

Terima kasih Yang sentiasa mendoakan dia, Dan yang mahu bekenalan boleh Tapi untuk menerima rusuk mu mungkin Tidak boleh sebab dia sudah berkahwin.

“Beramal mengejar pahala Dan saling berbagi rezeki itu juga satu pahala.

Sumber: Ismail Sabran Ancok

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Bintang kecil: Puasa Tu Wajib, Tiada Puasa ‘Yang Yuk’ | Hikayat 1001 Malam | BINTANG KECIL

Episod 3 : Abdul Mukmin VS Abdul Fajir

Berpuasa jadi bekalan dan perisai orang beriman dan supaya tak terjebak ke lembah maksiat serta kejahatan. Sebab tu bulan puasa ni kita kena jadikan diri kita lebih ke arah Abdul Mukmin dan elak jauh-jauh dari Abdul Fajir.
Nak tahu apa tu Abdul Mukmin dan Abdul Fajir, kenalah saksikan 1001 Malam di Youtube Channel Bintang Kecil bermula 1 Ramadan ini pada jam 6.30 petang bersama pengacara jemputan PU RIZ.
Jangan lupa kawan-kawan Bintang Kecil semua!

Program ini disokong sepenuhnya oleh
TATEH, jenama yang Prihatin, Selesa dan Dipercayai.

IKLAN

Follow dan subscribe Youtube Channel Bintang Kecil
#BintangKecil #KitakanJuara #1001Malam

KELUARGA TALK: Nwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridz

 

Rupanya Ini Abang Runner Viral Baca Al-Quran Sambil Tunggu Order, Dapat Tajaan Makan Berbuka Puasa Sebulan.