“Bila nak tukar lampin, anak lesap, ni paling famous. Ada juga isteri yang nak jaga suami tapi bila suami nak tukar lampin rupanya penggeli. Majoriti suami memang tak akan tukar lampin isteri.”

Begitulah antara perkongsian yang dipaparkan oleh seorang jururawat yang mengenai sikap segelintir ahli keluarga ketika melawat atau menjaga pesakit di hospital.

Siapa sangka, ketika sihat, segalanya indah dengan layanan yang baik daripada pasangan dan anak. Namun sebaliknya setelah diri terlantar di hospital.

Meluahkan rasa kecewa sikap begitu, pemilik akaun TikTok, athirah_rahmat  berkongsi kisah benar yang dilaluinya bersama kawan sekerja.

Bukan untuk mempersendakan ahli keluarga berkenaan, namun berharap ia dapat memberi kesedaran mengenai pentingnya sikap prihatin dan kasih sayang kepada pasangan atau orang tua yang sakit. Moga jadi iktibar.

Rupanya Ini ‘Peel’ Ini Yang Berlaku Di Wad, Nurse Kecewa  Ahli Keluarga Lesap Bila Pesakit Nak Tukar Lampin.

 

 

@athirah_rahmat Reply to @dahlianur00 kami tahu kerja kami. Kita kena tahu tanggungjawab kita okay? #xybca #EverythingSucks ♬ original sound – Athirah Rahmat

 

 

Ucap Terima Kasih Nurse Ajar Cara Tukar Lampin

IKLAN

Dalam pada itu, warganet juga berkongsi pengalaman yang dilalui ketika menjaga ahli keluarga.

 

Rupanya Ini ‘Peel’ Ini Yang Berlaku Di Wad, Nurse Kecewa  Ahli Keluarga Lesap Bila Pesakit Nak Tukar Lampin. Rupanya Ini ‘Peel’ Ini Yang Berlaku Di Wad, Nurse Kecewa  Ahli Keluarga Lesap Bila Pesakit Nak Tukar Lampin.

 

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

KELUARGA TALK: Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

IKLAN

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/
Rupanya Ini ‘Peel’ Ini Yang Berlaku Di Wad, Nurse Kecewa  Ahli Keluarga Lesap Bila Pesakit Nak Tukar Lampin.

 

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

IKLAN

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil: Periksa mata, kerana dari mata turun ke hati

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

Rupanya Ini ‘Peel’ Ini Yang Berlaku Di Wad, Nurse Kecewa  Ahli Keluarga Lesap Bila Pesakit Nak Tukar Lampin.