Roti dan donut adalah antara makanan kegemaran yang disukai ramai sebagai judah seisi keluarga.

Walaupun mudah dibeli dikedai, namun ada juga lebih suka membuatnya sendiri di rumah. Bagaikan kepuasan apabila hasil air tangan menjadi dan anak-anak serta suami memuji kesedapannya.

Cuma cabarannya untuk memastikan donat dan roti menjadi gebu gebus selembut kapas sebagaimana seperti di kedai kek atau kilang roti.

Nak tahu caranya ikuti perkongsian wanita ini, dia  berkongsi tip tepung gandum yang sesuai.

Namun ini tidak bermakna tepung gandum lain tidak sesuai, ia hanya merujuk kepada pandangan beliau. Kepada siapa nak cuba boleh ikuti caranya.

Tips dan rahsia donat / roti gebu 
Jangan pakai tepung gandum ni.

Siapa baru tau? Angkat tangan. Sebelum ni buat guna tepung gandum biasa atau tepung serbaguna, memang jadi, tapi rupanya kat kedai2, homebakers, bakery guna tepung ni.

Banyak juai kat kedai bahan bakery tepung ni. Memang lain perbezaan gebu gebas roti and donat. harga pun murah ja bukan mahai.

Meninjua diruang komen ada dikalangan para netizen baru mengetahui tip yang dikongsi. Ada yang bercadang ingin mencuba. Namun ada juga menyangka dawaan itu dengan mengatakan tepung biasa dan tepung bunga berkenaan juga tetap memberi hasil yang gebu.

Nak cuba tepung high protien

IKLAN

Cara uli main peranan

Keluarga: Apa yang pasti, setiap orang mempunyai cara tersendiri. Boleh pilih mana yang sesuai dan try and error adalah yang terbaik. 

Sumber: Ainaa Aqilah

IKLAN

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM20.00 sahaja terhad untuk 30 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

All Posts