Siapa sangka penggambaran filem Mat Tudung 2, menjentik hati isteri pelakon Datuk Fizz Fairuz, Datin Almy Nadia untuk berhijab. Hidayah itu milik Allah, siapa sangka tudung Neelofa itu menjadi asbab untuk Almy Nadia berhijab.

Kebetulan tudung yang digunakan untuk penggambaran tersebut mendapat tajaan dari pelakon dan usahawan, Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor.

Fizz Fairuz  memberitahu kepada Majalah Keluarga bahawa untuk Filem Mat Tudung 2, telah mendapat tajaan tudung daripada Neelofa.

 

Tudung tajaan itu digunakan untuk watak dalam filem berkenaan. Katanya lagi, ketika menggunakan tudung untuk penggambaran, Almy ada memuji tudung Neelofa tampak cantik dan ingin memakainya. 

Namun Fizz memberitahu bahawa tidak menyedari niat isterinya ketika itu. Namun tak sangka ia menjentik hati isteri kesayangannya untuk berhijab.

“Sejak Almy bertudung ni belum ada kesempatan lagi membeli tudung. Tudung  untuk filem yang ditaja oleh Neelofa, Almy yang pakai,” ujarnya spontan mengenai penampilan baru Almy. 

Katanya lagi, sepatutnya tudung tajaan tersebut harus dipulangkan. Namun Neelofa memberikan ia sebagai hadiah buat isterinya . Neelofa meluahkan rasa syukur dan memberi kata-kata positif dengan perubahan rakan artisnya.

 

 

IKLAN

Tidak Paksa Berhijab

Dalam pada itu, Fizz Fairuz mengakui bahawa tidak pernah memaksa isterinya untuk berhijab.

“Saya tak memaksa dia untuk memakai tudung. Cuma ada hari tu katanya, ‘If i pakai tudung ok tak?’. Saya cakap ‘up to you’. Ia bukan paksaan.”

Namun sebagai suami dia sentiasa mendoakan yang terbaik buat isterinya.

“Dah cukup masanya memakai tudung. Dah sampai panggilannya tu. Saya berdoa mana yang terbaik buatnya.”

 

Rupanya Tudung Neelofa Jentik Hati Almy Nadia Berhijab. Hidayah Itu Milik Allah.

IKLAN

 

@keluargamag Terkini: Almy Nadia manis bertudung, akhirnya ini luahan spontan Fizz Fairuz! #almynadia #fizzfairuz #almynadiabertudung #fyp ♬ bunyi asal – Majalah Keluarga

Filem Mat Tudung 2

Filem Mat Tudung 2 bakal ditayangkan tidak lama lagi.

 

 

IKLAN

 

 

 

Sumber: TikTok: Majalah Keluarga

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Rupanya Tudung Neelofa Jentik Hati Almy Nadia Berhijab. Hidayah Itu Milik Allah.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI