Baru bergelar ibu dan ayah, pasangan selebriti, Kamal Adli dan Uqasha Senrose dilihat cukup bahagia malah kedua-duanya berjaya menjalankan tugas menjaga si kecil itu dengan baik.

Bagi Kamal Adli, tempoh dua bulan bergelar bapa terasa begitu pantas malah dia teruja puteri kesayangannya, Hawra Uqaira membesar dengan sihat.

Biar pun begitu, Kamal mengakui rutin berjaga malam menjadi cabaran terbesarnya kini namun cukup seronok melalui pengalaman bergelar bapa.

“Saling Tukar Shift Jaga Anak” Kamal Adli Bangga Sifat Keibuan Uqasha!

“Hawra Uqaira sudah masuk dua bulan. Alhamdulillah dia sihat. Kami terkejut kerana sekejap sahaja dia membesar.

IKLAN

“Pada awal kelahiran memang sukar sedikit. Saya saling bertukar shift dengan Uqasha. Dia menjaga Uqaira sebelah siang manakala saya pula malam.

“Tapi malam pun Uqasha bangun juga. Susah rupanya berjaga malam ni sebab Uqaira macam nak tidur tapi tak nak tidur,” katanya berkongsi.

“Saling Tukar Shift Jaga Anak” Kamal Adli Bangga Sifat Keibuan Uqasha!

Tambah Kamal lagi, dia memuji sifat keibuan yang ditunjukkan Uqasha dalam menjaga buah hatinya malah tidak pernah mengeluh biarpun keletihan menjaga anak mereka.

IKLAN

“Alhamdulillah Uqasha baru lepas habis pantang. Saya bangga dengan Uqasha dengan caranya menjaga anak kami.

“Saya sendiri tak sekuatnya. Pada pukul 3, 4 pagi boleh bangun dodoikan anak. Saya tengok Uqasha seorang ibu yang ‘sebenar’ kerana sebelum ada baby dia sejenis penat untuk bangun.

“Saya gembira tengok perubahan Uqasha sebagai seorang ibu. Dia memang betul-betul boleh bangun, menyusu dan tak merengek langsung,” katanya.

“Saling Tukar Shift Jaga Anak” Kamal Adli Bangga Sifat Keibuan Uqasha!

IKLAN

Malah kata Kamal lagi, dia dan Uqasha setakat ini tidak menggunakan pembantu malah mahu menjaga sendiri permata hati mereka tanpa bantuan orang luar.

Terdahulu, Uqasha mendirikan rumah tangga dengan Kamal pada 5 November 2021 di Janda Baik, Pahang. Uqasha sebelum ini mendedahkan pernah mengalami keguguran sebanyak dua kali.

Menarik:  Siti Nurhaliza Nak Jaga Kesihatan Di Usia 45 Tahun, Tak Fokus Tambah Anak

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Dapatkan perkongsian lebih menarik dari Tik Tok Keluarga @keluarga.my

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI