Kerana sikap bertanggung jawab dan pentingkan diri sendiri, orang lain yang menjadi mangsa. Demikian lah yang dikongsikan oleh wanita ini gara-gara sikap satu keluarga yang tidak mematuhi PKP, orang lain menjadi mangsa.

Sebelum ini tular kisah satu keluarga yang berjaya melepasi sekatan jalan raya dengan menunjukkan kad kesihatan anak kepada pihak polis untuk pulang ke Kuala Lumpur  untuk mendapatkan rawatan kesihatan anak kecil mereka. Apa yang menimbulkan kemarahan orang ramai adalah, keluarga ini bangga memuat naik di dalam grup whattsapp.

Disebabkan kes tersebut tular menyebabkan orang lain yang benar-benar perlu mengambil anak di hospital menjadi mangsa. Itulah situasi yang dikongsikan puan Nur Lydia Rose Hafieza.

“Sebab Gurauan Bodoh Viral Tu, Kami Terpaksa Tanggung Semua Ni.” Anak Sakit Kanser Hadapi Kesukaran Keluar Hospital!

Menurut  Puan Lydia, anaknya baru menjalani pembedahan membuang tumor dan dibenarkan pulang. Namun, suami yang sepatutnya datang menjemput mereka ditahan oleh polis di tol Gambang kerana ketiadaan permit keluar negeri.


Disebab kan gurauan diviralkan di Media Social pasal datang KL tunjuk kad kesihatan untuk lepasi roadblock 😊

Anak aku warded untuk oprtion buang tumor di Hospital Tunku Azizah Kuala Lumpur .. harini anak aku dah boleh discharge dari hospital .. Waktu suami otw ke KL dia kena tahan dekat Tol Gambang sebab tak ada permit untuk keluar negeri ..

IKLAN

“Sebab Gurauan Bodoh Viral Tu, Kami Terpaksa Tanggung Semua Ni.” Anak Sakit Kanser Hadapi Kesukaran Keluar Hospital!

surat bukti dah tunjuk tapi tak boleh terima😑..dia bagi pilihan uturn @ saman…waktu tu dah pukul 12 lebih tengahari nak gerak dari tol gambang pusing ke ipd kuantan around 30 minit nak sampai tu pun kalau tak jem dengan roadblock ape semua .. Call ipd kuantan ..dia orang tak boleh keluar kan permit tu sebab dah pukul 1 ..

 

Bayangkan kes emergency macam aku ni nak discharge tapi tak dan nak ambik permit untuk keluar dari negeri .. aku decide untuk deal dengan BUKIT AMAN .. aku direct dengan dia then sane deal dengan IPD KUANTAN ..

IKLAN

“Sebab Gurauan Bodoh Viral Tu, Kami Terpaksa Tanggung Semua Ni.” Anak Sakit Kanser Hadapi Kesukaran Keluar Hospital!

Alhamdulilah benda tu settle tapi makan masa 3 jam .. aku ni tak ada tempat tinggal di KL sekali dah discharge mana boleh aku stay lagi dekat wad..

“Sebab Gurauan Bodoh Viral Tu, Kami Terpaksa Tanggung Semua Ni.” Anak Sakit Kanser Hadapi Kesukaran Keluar Hospital!

IKLAN

Lagipun anak aku ni PATIENT ONCOLOGY & antibodi tak kuat tak boleh keep lama dekat ward .. disebab kan gurauan bodoh yang diviral kan tu kami terpakse tanggung semua ni harini ..

KAU FAHAM TAK GURAUAN KAU TU menjejaskn perjalanan anak aku pergi keluar hospital !! Anak aku ni fully treatment dekat HTAKL! TOLONG LAH celik akal sikit jangan menyusahkan kami .. terima kasih BUKIT AMAN sudi membantu😘

“Sebab Gurauan Bodoh Viral Tu, Kami Terpaksa Tanggung Semua Ni.” Anak Sakit Kanser Hadapi Kesukaran Keluar Hospital!

P/s “kerana nila setitik rosak susu sebelanga”

#cancerfighter

#rhabdomyosarcoma