Baru berusia 8 bulan, anak pelawak Sharol Shiro dikatakan mengalami masalah buah pinggang kronik. Berita tersebut dimuat naik isterinya, Nor Farhanah Syamimi atau mesra dengan panggilan Anna menerusi laman instagramnya.

Menurut Anna, buah pinggang anak lelakinya, Ismail Rifqi dikatakan rosak dan membengkak.

Hasil pemeriksaan, buah pinggang sebelah kanan tiada manakala sebalah kiri membengkak. Malah, Ismail juga memerlukan rawatan secepat mungkin memandangkan situasi yang dialaminya itu.

Assalammualaikum. Anna mohon jasa baik dari kalian untuk mendoakan kesihatan anak Anna. Doakan semoga Ismail cepat sihat dan dipermudahkan segala urusan kami. Mana tahu atas sebab doa kalian ALLAH angkat dan makbulkan doa kalian untuk anak Anna.

Doc dapati buah pinggang Ismail belah kanan tiada. Manakala buah pinggang Ismail sebelah kiri bengkak. Ismail kene dapatkan rawatan secepat mungkin memandangkan Ismail hanya ada satu buah pinggang dan buah pinggang yang ada pun bengkak.

Anna turut memberitahu, situasi kesihatan Ismail yang sering demam dan air kencing yang tidak normal menyebabkan mereka membawanya ke hospital untuk membuat pemeriksaan lanjut.

“Dia selalu demam onn off, walaupun tengok fizikal nampak sihat tetapi sebagai ibu, naluri saya merasakan ada yang tak kena. jadi, kami bawa Ismail bertemu pakar dan membuat pemeriksaan lanjut.

“Sekarang Ismail dimasukkan ke hospital di Johor dan sedang menerima rawatan antibiotik,” ujar Anna yang ditemubual oleh Mstar.

Dalam pada itu, Anna turut memohon orang ramai menitipkan doa buat anak kecilnya itu supaya cepat sembuh

Anna mohon atas jasa baik kalian, doakan lah untuk anak Anna. Selitkan nama anak Anna dalam setiap solat dan doa kalian. Semoga ALLAH balas semua jasa baik kalian.

IKLAN

Doakan Anna kuat. Luluh hati Anna bila tengok Ismail sakit. Sayu bila pandang muka Ismail. ALLAH. Ya ALLAH😭😭.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Hana (@anna_danisha)

Sumber: anna_danisha

ARTIKEL MENARIK: Senangnya Nak Buat Dadih Susu Full Cream Sedap & Berkhasiat. Tekstur Lembut Cair Di Mulut. Buat Sendiri Puas Hati!

ARTIKEL POPULAR: “Memori. Inilah Orangnya.” Fedtri Yahya Kongsi Wajah Pemilik Tulisan Khat Pada Duit Kertas Malaysia

IKLAN

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club