Kesibukan dengan urusan kerja membuatkan pasangan suami isteri jarang ada masa bersama. Begitu pun tidak bermakna anda harus membiarkan hubungan tersebut hambar. Silap hari bulan itu boleh jadi punca perbalahan dan lama-kelamaan timbul masalah dalam rumah tangga.

Selebriti bernama Aidid Marcelo baru-baru ini ada berkongsi pandangan tentang betapa pentingnya suami isteri dalam menjaga hubungan supaya sentiasa aman dan bahagia. Salah satunya adalah memastikan ada masa untuk bersama pasangan. Tidak kira sibuk bagaimana sekali pun kena ‘curi masa ‘ bersama.

“Kadang2 aku pk, penat gila kerja cari duit. Kerja dan besarkan family mmg 1 tanggungjawab penting sebagai ketua keluarga. Tapi, kadang2 aku pk jugak, kerja rajin penat nak mati pun…dan habiskan setiap saat dengan kerja tanpa pandai curi masa berharga utk yang tersayang, bagi aku, xda maknanya hidup.

“Jadi, selagi kaki masih terdaya menapak dan berdiri, selagi ada kedrat utk kesana sini… curilah masa terbaik utk yg tersayang, yg menjadi tulang belakang dan pembakar semangat dalam apa jua kerja kita!!!

“Harap you @norziepwchappy dengan apa yg i buat utk you, walaupun i x mampu nak bawak u cuti ke USA, balik kampung pun jadilah… mana tau maybe kita habiskan usia tua kita disini? tulis Aidid di ruangan kapsyennya. 

IKLAN

 

View this post on Instagram

Kadang2 aku pk, penat gila kerja cari duit. Kerja utk bayar segala yg wajib bayar dan sebab nak sara family. Kerja dan besarkan family mmg 1 tanggungjawab penting sebagai ketua keluarga. Tapi, kadang2 aku pk jugak, kerja rajin penat nak mati pun…dan habiskan setiap saat dengan kerja tanpa pandai curi masa berharga utk yang tersayang, bagi aku, xda maknanya hidup… Jadi, selagi kaki masih terdaya menapak dan berdiri, selagi ada kedrat utk kesana sini… curilah masa terbaik utk yg tersayang, yg menjadi tulang belakang dan pembakar semangat dalam apa jua kerja kita!!! Harap you @norziepwc happy dengan apa yg i buat utk you, walaupun i x mampu nak bawak u cuti ke USA, balik kampung pun jadilah… mana tau maybe kita habiskan usia tua kita disini? ❤️ you!! #aididitmyway #aididmarcellofamily #aididitagain #aididmarcellostyle #qualitytime #blackandwhitephotography #love #happy #balikkampung #lawatorangtua #honeymoonagain

A post shared by Aidid Marcello ? (@aididmarcello) on

IKLAN

Nyata perkongsian Aidid ini turut dipersetujui oleh pengikut di laman instagramnya.

nad.zainal Duit tu penting tapi tak boleh membhagiakan…

razziahkhan Kebahagiaan bukan dr kemewahan tapi perihatin dan peduli 

aleyasyraf Just stay and love each other, selagi nyawa di kandung badan.

siahaisron So sweet…. Ayat berharga utk seorg isteri

pantang.food  Syukur apa ada usaha untuk perbaiki kelemahan. ❤️❤️❤️❤️ Anak comel ok whatt

syimaloveyou Touching tba2 bc caption… Untung akak @norziepwcdpt suami yg ada ksedaran d situ… Sweet sgt.. ❤️

aidaarif9 Xpe klau duit kurg jnji kebahagian tu pnting..kaya dan berjalan merata negara belum tntu kebahagian berkekalan..sabar itu indah..

nurpakmohamad suka tgk @aididmarcello dgn @norziepwcsweet dari dulu sampai skrg… humble… semoga bahagia till jannah

anis_norman Sweet sangat ni bro. Patutlah @norziepwc Cair.. May happiness be with both of you till your last breath.

Sumber: IG aididmarcello