Hari inilah hari yang paling istimewa buat warga Malaysia di mana diadakan Sambutan Kemerdekaan tanah air bagi meraikan detik bersejarah itu dan tahun ini ia merupakan tahun ke-66.

Selain dari sambutan di siang hari, malam tadi juga telah berlangsungnya malam ambang dan tanggal 31 Ogos yang disambut meriah pada setiap tahun.

Jadi, inilah masa untuk rakyat negara ini yang berbilang bangsa memaparkan semangat patriotik serta kasih sayang terhadap negara.

Bertemakan “Malaysia Madani : Tekad Perpaduan, Penuhi Harapan”, semangat seorang warga emas, Jenny Lee, berusia 68 tahun berjaya menarik perhatian ramai seperti mana dikongsikan menerusi laman Instagram Bernama.

IKLAN

Semangat! Warga Emas Jalan Kaki Lebih 8KM Ke Dataran Bawa Hiasan Merdeka Buatan Sendiri

Apa yang mencuri perhatian ramai apabila Jenny Lee menyatakan dirinya sanggup berjalan kaki sejauh lebih 8km dari Taman Maluri ke Dataran Merdeka bersama hiasan buatannya sendiri.

Malah, warga emas berbangsa Cina itu dilihat penuh semangat melaungkan kata-kata keramat iaitu Merdeka! sambil dilihat memakai kain batik.

IKLAN

“MERDEKA! Seorang warga emas berusia 68 tahun, Jenny Lee sanggup berjalan kaki sejauh lebih 8km dari Taman Maluri bersama hiasan yang dibuatnya sendiri untuk meraikan sambutan Ambang Merdeka di Dataran Merdeka hari ini,” tulis Bernama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernama (@bernamaofficial)

IKLAN

Rata-rata warganet tumpang gembira dan bangga dengan semangat patriotik yang dimiliki oleh warga emas tersebut kerana sanggup berjalan kaki melebihi 8km bagi menyambut Ambang Kemerdekaan bersama-sama di Dataran Merdeka.

Semangat! Warga Emas Jalan Kaki Lebih 8KM Ke Dataran Bawa Hiasan Merdeka Buatan Sendiri Semangat! Warga Emas Jalan Kaki Lebih 8KM Ke Dataran Bawa Hiasan Merdeka Buatan Sendiri

Sumber: IG bernamaofficial via OhMyMedia

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI