Saat Bergelar Ibu bapa adalah momen yang cukup indah dalam hidup suami isteri. Lengkap sudah rumah tangga dengan kehadiran si kecil.

Namun, di sebalik kegembiraan itu, terselit duka buat pasangan suami isteri ini. Sukar diungkapkan dengan kata-kata bila mana si kecil yang dinantikan selama ini pergi biat selama-lamanya.

Hanya 10 minit momen Indah bergelar bapa dirasai oleh lelaki bernama Izwanizam sebelum si kecil di jemput kembali ke pangkuan ilahi.

Lebih memilukan, isterinya yang sebelum itu koma akibat sesak nafas, turut pergi buat selama-lamanya. Kisah lelaki ini dimuat naik di


Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

Alhamdulillah…jenazah isteri saya Norsyafiqah Syazwani binti Mohammad telah siap dikebumikan di jengka 2 pahang iaitu berdekatan dgn anak syurga kami…terima kasih kepada Mr Wan Cai Official kerana membantu saya pada kali ini dgn merealisasikan wasiat isteri untuk diuruskan oleh team #ukvj.

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

“Walaupon dalam keadaan berseloroh saya tunaikan permintaan awak sayang…dengan ini tamat sudah percintaan dunia kami..yg kami lalui bersama selama ini..yang tinggal cuma kenangan dan memori…yg sentiasa terpahat didalam hati….bersemadi lah dgn tenang wahai bidadari…semoga kita bertemu di akhirat pasti…#notOneButTwo

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

Perkongsian lelaki ini nyata cukup meruntun jiwa. Al-Fatihah buat arwah siteri dan anak syurganya. Semoga Izwanizam dan keluarga tabah menghadapi ujian ini. Kisah pasangan ini dimuat naik oleh  Mr Wan Cai Official menerusi facebooknya.


Saya Terpanggil untuk menulis tentang kisah jenazah ke-116 arwah Norsyafiqah syazwani binti mohammad..

Arwah Berumur 23 tahun dan tinggal di sri jasmin mantin..
Rasanya anda perasan suami arwah ada mengatakan diperbualan whats app yang dihantar kepada saya subuh tadi. Katanya arwah ini rajin mengikuti perkembangan dipage mr wan cai..

Rajin dibelek belek page itu setiap kali status dimuat naik oleh saya. Saya boleh katakan arwah berminat dengan kisah kisah kematian dan pengalaman sepanjang saya dan rakan rakan ukvj menguruskan jenazah. Cuma sewaktu saya sedang live dan meminta si suami memberi sepatah dua kata sebagai tanda terima kasih kepada penyumbang yang terlibat dengan kutipan kilat..

IKLAN

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

Saya terkaku bila si suami mengatakan arwah isterinya pernah berseloroh kepada nya. Jika arwah pergi dulu minta ukvj yang uruskan jenazahnya. Saat itu saya seperti tergamam..

Jadi dalam hati saya bertekad untuk mengambil seloroh si isteri sebagai satu wasiat yang perlu saya tunaikan. Ketika itu juga. Saya Tidak boleh lihat ke arah muka si suami yang bercakap dalam keadaan tidak dapat menahan sebak..

Sambil mengambil video sambil saya memandang ke arah lain untuk menggelak dari turut sama menangis Berjujai jujai air mata si suami yang gugur. Di lap air mata yang gugur itu dengan tangan berulang ulang kali..

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

Ceritanya..

29 sept 2019 si ibu melahirkan bayi pertama mereka yang kemudiannya meninggal dunia selepas 10 minit dapat melihat dunia. Kematian si bayi berpunca dari si ibu yang tiba tiba sesak nafas ketika sudah bersedia untuk melahirkan anak..

Akibat dari sesak nafas itu si bayi turut sama kelemasan kerana tidak cukup bantuan oksigen didalam perut. Selamat dilahirkan tidak sampai 10 minit bayi si ibu tidak dapat diselamatkan oleh doktor yang bertugas. Si bapa redha dan pulang ke jengka untuk menguruskan jenazah bayi syurganya..

IKLAN

Ketika si bapa menguruskan jenazah anak di kampung. Si isteri pula sedang bertarung nyawa dan koma hospital seremban. Akhirnya si isteri juga pergi mengadap sang pencipta pada 1 okt 2019 sebelum subuh tadi. Ketika saya terima panggilan dari si suami saya lihat jam hampir pukul 6 pagi..

Jadi perbualan antara saya dan si suami seperti yang sudah saya kongsikan pagi tadi. Malam ini saya tergerak hati untuk melihat posting posting yang dikongsikan diruangan komen si suami dan si isteri. Saya Terjumpa satu posting yang dishare oleh si ibu sendiri tentang risiko meninggal semasa bersalin..

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

Status itu bertarikh 28 julai bersamaan hampir 2 bulan sebelum arwah meninggal dunia pagi tadi. 29 sept si anak yang dilahir meninggal dunia. Gambar bayi yang siap dikafan saya ambil dari akaun facebook milik si suami..

Memberitahu bayi pertamanya sudah tiada dan telah dikebumikan. Manakala isterinya masih koma di wad hospital seremban. Distatus bertarikh 29 sept itu si suami meminta agar rakan rakannya berdoa agar isterinya kembali sedar. Pagi tadi si isteri pula sudah tidak bernyawa. Luluhnya hati tidak boleh saya bayangkan. Dalam masa 24 jam kehilangan dua insan yang disayangi. Bagaimana agaknya jika kita yang berada ditempat si suami?

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!0

Ketika saya menulis tentang kisah sedih ini. Jenazah si isteri baru sahaja dimasukkan ke dalam liang lahad. Disemadikan ditanah perkuburan jengka 2 pahang. Syahidnya seorang isteri dan ibu. Pasangan yang baru di ijabkabul kan pada 2 nov 2018 akhirnya hari ini ditakdirkan berpisah jua..

IKLAN

Si isteri Berpisah menemui sang pencipta. Tinggal lah si suami keseorangan berada di alam dunia. Bayi pasangan ini pula setia menunggu dipintu syurga. Saya anggap seloroh si isteri sebagai wasiat kepada saya dan rakan rakan..

Sempat Rasa Jadi Bapa 10 Minit Je Bayi Meninggal. Isteri Pula Menyusul Selepas Koma Akibat Sesak Nafas, Sebaknya!

Wasiat yang diamanah oleh si ibu telah saya atur sebaik mungkin bersama sukarelawan ukvj yang ada. Dari urusan mengambil jenazah arwah,mandi dan kafan serta penghantaran ke tanah perkuburan dijengka. telah saya tunaikan sebaik yang mungkin. Untuk urusan mandi dan kafan telah disempurnakan oleh unit bilal jenazah ukvj seperti yang diwasiatkan oleh arwah kepada saya. Peralatan dan pakaian terakhir untuk arwah digunakan dari infaq orang ramai sebelum ini. Tiada kos untuk mandi dan kafan kerana niat kami kerana allah taala..

Walau ada waris yang memberi saya tolak berkali kali. Kekal tetap dengan pendirian menguruskan jenazah arwah adalah satu wasiat kepada kami. Untuk kos minyak dan tol dari seremban ke klang dari klang ke jengka pahang disumbangkan :-

RM300 DARI RAKAN UNIT TASKFORCE DAN ADIKNYA..

RM50 DARI SEORANG SUKARELAWAN UKVJ YANG JUGA BERASAL DARI PAHANG..

RM150 DARI SEORANG RAKAN BERASAL DARI SEREMBAN YANG JUGA PEMILIK AKAUN FACEBOOK ATAS NAMA TAPAK GAJAH..

JUMLAH YANG DITERIMA UNTUK KOS PENGHANTARAN JENAZAH KE JENGKA BERJUMLAH RM500..

lebih dari mencukupi. Allah permudahkan segala urusan jenazah ke-116. Allah permudahkan urusan saya dan semua sukarelawan yang bertungkus lumus bertugas hari ini dari pagi hingga ke malam! Syukur alhamdulillah!!! 

Amanah yang diberi kepada saya sudah selesai..

Buat si suami..

Saya katakan ujian hebat ini untuk orang yang juga hebat. Allah uji kerana allah sayangkan si suami. Nasihat saya. Dekatkan diri dengan yang maha esa. Hanya itu sahaja jalan keluar yang untuk mengubat duka yang ada!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI