Seorang ibu sanggup berkorban masa dan tenaganya demi anak-anak yang tersayang. Meskipun terpaksa bangun seawal 4.00 pagi sekali pun, akan diusahakan demi memenuhi keinginan anak untuk membawa bekal makanan ke sekolah.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

 

Yakinlah bukan itu sahaja pengorbanan yang kerap dilakukan oleh seorang ibu, malah tidak dinafikan kita lebih sanggup berlapar asalkan anak-anak kenyang perutnya, begitu juga akan dahulukan keperluan anak-anak daripada membeli keperluan untuk diri sendiri.

Begitulah hati nurani seorang ibu, seperti pelakon yang juga merupakan ibu kepada enam orang cahayamata ini, Ozlynn sanggup berkorban bangun seawal 4.00 pagi demi menyiapkan bekal dengan menu permintaan anaknya untuk dibawa kesekolah.

Sanggup Bangun 4 Pagi, Siapkan Bekal!

Seperti umum mengetahui Ozlynn dan suaminya Johan sering dilihat berkongsi kisah keluarga di Instagram. Malah tidak keterlaluan dikatakan pasangan ini sering dijadikan inspirasi dalam mendidik anak-anak dan hubungan baik dalam keluarga oleh wargamaya.

IKLAN

Siapkan Bekal Untuk Anak, Sangup Bangun 4 Pagi. Netizen Puji Ozlynn & Inilah Antara Pengorbanan Mak-mak!

Meskipun kita ketahui pasangan ini sibuk dengan tugas harian namun dalam hal membina keluarga bahagia menjadi keutamaan.

Terbaharu perkongsian Ozlynn tentang bekal yang disediakan untuk anaknya yang begitu teringin makan Nasi Lemak Lauk Sambal Udang menjadi perhatian.

Siapkan Bekal Untuk Anak, Sangup Bangun 4 Pagi. Netizen Puji Ozlynn & Inilah Antara Pengorbanan Mak-mak!

Walaupun terpaksa bangun seawal 4.00 pagi namun itu tidak mematahkan semangatnya untuk menyediakan menu yang diingini oleh anak demi memenuhi impian orang yang disayangi.

IKLAN

“Bila anak kau mintak bekal nasi lemak sambal udang pepagi.. 4am mak kau bangun nak.. sebab 5.40am kena keluar pegi mencari rezeki.. ni la pengorbanan setiap ibu-ibu.

“Tak kisah la mak yang berkerjaya ataupun surirumahtangga.. jangan pandang remeh tanggungjawab seorang ibu..

“Baru tau macam mana penatnya arwah mak dulu sediakan makan kami 8 beradik.. patut la mak setiap kali sebelum pergi rumah sedara atau memane la mesti sumbat kita orang makan dulu.. supaya kita orang behave dekat rumah orang dan sentiasa bersyukur dengan setiap rezeki yang ada depan mata.. sekalipun biskut kosong celup air suam..

“Tak  lupa juga buat anak-anak yang ambil bahagian menjaga kedua orang tua, ataupun yang mengambil alih tanggungjwp mak ayah yang telah tiada dan menjaga adik beradik.. termasuk juga single mom or single dad!! Semoga Allah melindungi kita semua dan diberikan kesihatan yang baik buat kita semua supaya kita dapat berkhidmat untuk orang yang dikasihi.. Amin,” kongsi Ozlynn.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania)

Meninjau diruangan komen ramai yang memuji dan terinspirasi dengan perkongsian Ozlynn, betapa seorang ibu sanggup berkorban menyediakan menu meskipun terpaksa bangun awal. Bahkan menu yang disediakan juga nampak cukup menyelerakan dan mendapat pujian netizen.

Sumber : IG jozlynnhanania

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club