Berjauhan dari keluarga adalah detik menyedihkan, lebih-lebih lagi bagi individu yang tidak pernah berpisah dengan orang tersayang. Selalunya bagi anak-anak yang sedang meningkat dewasa, berpisah disebabkan melanjutkan pelajaran itu dah menjadi lumrah bagi sesebuah keluarga.

Sedangkan berjauhan di dalam negara pun kadangkala ibu bapa dah susah hati , apatah lagi jauh ke negara orang. Apa yang penting jangan putuskan hubungan dan kekal berkomunikasi antara keluarga di mana sahaja berada.

Itulah yang akan dihadapi oleh anak kembar kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Andika Rees Pahamin dan Kasih Iris Leona telah berangkat ke United Kingdom (UK) bagi menyambung pengajian selama tiga tahun.

Perkara ini telah dikongsikan oleh Azhar sendiri di laman Facebooknya dengan memuat naik sebuah video keberadaan mereka di lapangan terbang menghantar dua cahaya matanya pada Ahad.

Dalam video tersebut Azhar menitipkan pesanan kepada dua cahaya matanya agar belajar bersungguh-sungguh dan tidak mengabaikan solat lima waktu.

IKLAN

Menurut aktor berumur 51 tahun itu, Andika melanjutkan pelajaran dalam jurusan Undang-Undang Maritim manakala Leona pula bidang Pengurusan. Malah dia juga sempat berseloroh agar anak perempuannya pulang dengan imej baru memandangkan cuaca di sana sejuk.

“Mami (panggilan Azhar) tak rasa sedih sangat mungkin sebab mereka dari kecil dah biasa mengembara ke seluruh dunia sebab sertai event Jamboree Pengakap atau Girl Guides Dunia.

Tiga tahun tak lama dan cukup masa untuk Leona balik dengan imej baru….UK kan sejuk.. Hahahaha.” tulisnya.

IKLAN

Sebelum ini, Leona menerusi video yang dikongsikan di TikTok, akui masih belum bersedia untuk memulakan kehidupan baharu.

“Saya sangat sedih nak tinggalkan keluarga di sini dan tidak bersedia untuk memulakan fasa baharu dalam hidup saya.” katanya dalam mood sedih.

Untuk rekod, Azhar dan Chempaka Emalin Pahamin mempunyai dua anak kembar lelaki dan perempuan iaitu Kasih Iris Leona dan Andika Rees Pahamin serta anak sulungnya, Kasih Leia Ixora.

 

IKLAN

Sumber: Facebook Azhar Sulaiman

Dapatkan Telaga Biru Pakej Kenal Jawi Kenal Al Quran Set dengan kos diskaun RM5, dengan menggunakan  kod KELGST5 di sini

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI