Suami ‘manjah’ boleh bantu isteri cepat kurus, tak payah dah makan pil kurus. Oleh kerana terlalu bahagia, ada diantara anda yang makin bertambah berat badan. Sebenarnya banyak faktor yang menyebabkan berat anda naik mendadak, antaranya ialah selepas bersalin.

Suami ‘Manjah’ Boleh Bantu Isteri Cepat Kurus

Namun, ada cara yang lebih ‘sweet’ mampu menurunkan berat badan dan berkesan serta mendadak selain berdiet. Kedengaran agak lucu, namun sebenarnya ianya rutin mudah dan sangat efektif!

Suami ‘Manjah’ Boleh Bantu Isteri Cepat Kurus, Tak Payah Dah Makan Pil Kurus

Bagi anda yang memiliki suami yang suka bergurau dan suka bermanja, anda seorang yang sangat bertuah! Ini kerana, isteri mampu kurus mendadak jia suami suka bermanja dengan anda iaitu dengan pelukan sahaja.

PELUKAN SUAMI SEBENARNYA DAPAT MENGURANGKAN TAHAD KALESTROL DAN MENINGKATKAN KESIHATAN ISTERI. WALAUPUN PELUKAN YANG DIBERI ITU LEMBUT, KITA BOLEH RASAI SENDIRI GENTARAN HANGAT DALAM JIWA RAGA KITA.

Suami yang ingin Isterinya menurunkan berat badan digalakkan untuk peluk isterinya lebih kerap. Namun pelukan bukan hanya pelukan. Anda perlu tahu apa yang si suami ingin sampaikan melalui pelukan.

Tak Payah Dah Makan Pil Kurus

Berikut adalah 5 jenis pelukan suami dan maknanya.

1. Pelukan Merangkul Seluruh Tubuh Anda

Biasanya pelukan ini terjadi ketika ada ketegangan ataupun masalah pada anda berdua. Pelukan ini bermakna untuk menenangkan anda. Pelukan ini juga beerti pasangan anda ingin meminta maaf.

Suami ‘Manjah’ Boleh Bantu Isteri Cepat Kurus, Tak Payah Dah Makan Pil Kurus

2. Memeluk Sambil Meletakkan Kepalanya Di Bahu

Pelukan ini dilakukan suami ketika memerlukan anda. Ada beberapa perkara ini menyebabkan pelukan ini terjadi seperti rindu, penat dan sebagainya. Jika suami anda meninggalakn ciuman dibahu anda, ia bermakna dia tidak mahu kehilangan anda.

IKLAN

3. Pelukan Merangkul Dari Belakang

Pelukan dari belakang menandakan adanya rasa bahagia, rasa ingin melindungi, rasa cinta dan kemesraan.

4. Pelukan Merangkul Dari Tepi

Pelukan ini sangat friendly, dilakukan atas sebab support atau sokongan yang tidak keterlaluan kemesraannya.

Suami ‘Manjah’ Boleh Bantu Isteri Cepat Kurus, Tak Payah Dah Makan Pil Kurus

5. Pelukan Memeluk Dari Pinggang

Pelukan ini menunjukan perpaduan antara cinta dan ghairah. Boleh jadi suami ingin melakukan hubungan intim dengan anda. Boleh jadi juga ianya sebuah . Pelukan ini juga boleh menjadi pelukan harian yang mampu memberikan anda semangat kepada anda.

IKLAN

Apabila sudah berumah tangga, sungguh malang jika suami isteri tinggal serumah, tidur sekatil, tetapi tidak saling berpelukan. Kajian mendapati bahawa pelukan dan gurauan mesra dapat mengubati kegusaran, penyakit, rasa berserorangan, tekanan dan murung.

Semesti ada sebab kenapa isteri suka dipeluk dan memeluk suami. Pelukan yang romantis, mesra dan hangat, rapat dari hati ke hati.

Suami perlu tahu, isteri memang suka dipeluk dan digomol. Lebih-lebih lagi pelukan ‘surprise’ dari belakang. Amalkan selalu, semoga bahagia rumah tangga!

Sumber: Petikan dari Empire Media Network

Kredit foto (top image): Rozita Che Wan @ Che Ta

Baca artikel lain juga: Suami Uyaina Dipuji Prihatin Bawa Isteri Lepas Bersalin, Siap Tampal Nota. Patutlah Ramai Puji!

Datuk Red Sah Duda, Datin Red Enggan Tuntut Nafkah Kasihankan Bekas Suami

IKLAN

Betul tu Ernie! Hal rumahtangga jangan diam je. Memang suami isteri saling bercakap dan tak berahsia.

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Dapatkan perkongsian lebih menarik dari Tik Tok Keluarga @keluarga.my

 

 

 

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI