Rumah tangga mana yang tidak dilanda badai. Ada sahaja pergolakan kecil yang mencorakkan hubungan rumah tangga kita. Tak gaduh, nangis-nangis dan pujuk memujuk, tak seronok pula rasanya.

Tapi itu kisahnya bila mana adanya pergaduhan kecil. Bagaimana pula dengan kecurangan. Kecurangan yang dilakukan tak kira suami atau isteri. Tentu perit rasanya, apatah lagi bila ditipu sekian lama oleh sang suami. Peritnya usah cakaplah.

Bukan mengajar untuk isteri sentiasa berasa sangsi dengan suami tetapi berjaga-jaga adalah jalan lebih baik. Ini tanda-tanda bila mana suami mula menunjukkan kecurangannya. Isteri sila periksa!

1. Berubah sikap menjadi panas baran
Jika selama ini dia seorang yang penyayang dan tiba-tiba berubah menjadi panas baran, pasti ada sesuatu yang tidak kena. Apa sahaja yang anda lakukan salah di matanya dan kadangkala dia sengaja mencari salah anda. Berjaga-jaga dengan perubahannya.

Suami Mula Curang,  8 Tanda Jelas Isteri Kena Periksa!

IKLAN

2. Tiba-tiba menjadi orang yang sibuk
Pasangan yang curang juga boleh dikesan bila mana dia menjadi orang yang paling sibuk. Mungkin masanya buat isteri dan anak-anak tiba-tiba sahaja semakin berkurangan. Ada sahaja alasan kerja dan kesibukan tanpa henti yang dilakukannya. Periksa!

3. Bercakap secara sembunyi
Tanda paling senang untuk mengetahui dia curang adalah apabila ada panggilan telefon. Biasanya dia akan bercakap secara sembunyi- sembunyi dan dalam nada perlahan. Ada juga yang akan bangun di tengah malam untuk bercakap dengan kekasih hatinya dan ia akan menjadi rutin harian.

IKLAN

4. Mengubah gaya penampilan
Jika selama ini pakaiannya agak selekeh dan tiba-tiba dia mengubah penampilan menjadi lebih muda dan segak, pasti ada sesuatu yang tidak kena. Lelaki tidak mungkin akan berubah secara drastik, terutama bab penampilan. Selain isterinya, siapa lagi yang menentukan gayanya. Cuba fikirkan!

5. Marah Bila Tanya Lokasi
Suami akan marah-marah tak tentu pasal bila mana ditanya dimana lokasinya berada. Sebelum ini mungkin tidak menjaga soalnya padanya tetapi tiba-tiba sahaja dia merasakan segala aktivitinya harus dirahsiakan.

IKLAN

Suami Mula Curang,  8 Tanda Jelas Isteri Kena Periksa!

6. Ghairah Atau Tak Ghairah
Ada dua perkara yang perlu diberikan perhatian. Suami tiba-tiba jadi semakin ghairah dengan isteri kerana rasa bersalahnya pada isteri atau dia semakin kurang rasa sayang untuk bersama. Perhatikan.

7. Menjadi Perahsia
Menjadi perahsia secara tiba-tiba itu pelik. Telefon sudah diletakkan password, telefon tidak dibiarkan di mana-mana malah bawa masuk ke tandas. Malah segala media sosial ditukar password baru. Bukankah itu pelik!

8. Terlebih ‘Caring’
Suami yang tidak caring tetapi tiba-tiba mengubah moodnya menjadi lebih caring adalah petanda pelik. Kalau suami hendak berubah, dari awal lagi dia sudah berubah, tak perlulah secara tiba-tiba. Pasti ada sesuatu!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI