Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mengimpikan hubungan yang bahagia dan harmoni. Mengekalkan kebahagiaan rumah tangga tidak semudah yang disangka sekiranya pasangan tidak mengetahui asas kepada kebahagiaan.

Suami Tentu Bertuah Apabila Isteri Mempunyai 10 Ciri Ini. Sweetnya!

1. Isteri tidak mengungkit atau memburukkan kekurangan suami di hadapan suami atau orang lain.jati.

2.Isteri marah dan berleter sekiranya suami tidak memberitahu atau merahsiakan perkara buruk yang terjadi terhadap suaminya.

3. Isteri sering memasak makan kesukaan suami. Sentiasa akan bertanya menu kegemaran suami. Sanggup memasak walaupun penat dengan urusan kerjaya dan anak-anak.

IKLAN

4. Isteri sering membuat kejutan kepada suami melalui hadiah dan perkara dan peristiwa yang istimewa pada suami. Misalnya meraikan hari jadi suami dan ulang tahun perkahwinan.

5. Isteri tidak mengungkit hal-hal tanggungjawab suami yang tidak mampu suami lakukan. Sanggup hidup secara sederhana tanpa meminta kerana memahami tahap kemampuan suami.
6. Isteri berusaha menjaga anak-anak dengan baik. Biarpun suami sibuk berkerja, isteri tetap menguruskan anak dengan baik tanpa merungut.

IKLAN

7. Isteri melayani keluarga suaminya dengan baik. Layan mak mentua dan adik beradik suami macam keluarga sendiri. Cuba menjaga keharmonian hubungan keluarga dan suami dengan baik agar tidak wujud salah faham.

8. Isteri sering mengucapkan atau melafazkan isi hatinya kepada suami seperti ‘I love u’ , ‘honey sayang ayg’, syg sayangkan abg’ kepada suaminya.

IKLAN

9. Isteri manja dan buat perangai keanak-anakan, mudah merajuk dengan suami dan cepat tersentuh sekiranya suami berkasar dengannya tetapi cepat baik apabila dipujuk.

10. Isteri tidak sanggup berjauhan dengan suaminya walau sehari. Sentiasa ada perasaan rindu walaupun suami pergi bekerja. Akan bertanya khabar suami di tempat kerja dan mendoakan keselamatan suami.

Sumber: mariafirdz.com

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI