Selepas kerajaan umumkan taman tema termasuk taman tema air dibenarkan beroperasi bermula 1 Julai 2020. Rentetan itu, Sunway Lagoon menyahut baik berita itu dengan pembukaan semula pada 4 Julai 2020 lalu setelah menghentikan operasi sejak penularan pandemik covid 19 sejak 18 Mac lalu.

Menurut Penolong Pengurus Besar Sunway Lagoon M.Magendran, persediaan menyeluruh bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan, termasuk memastikan penjarakan sosial dipatuhi pada setiap masa yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sunway Lagoon Kembali Dibuka! Patuhi SOP Terima Kedatangan Pengunjung.

“Sebelum dibuka semula, pekerja kami telah melakukan pelbagai persediaan dengan melakukan langkah keselamatan di Extreme Park, Water Park, Amusement Park, Scream Park dan Nickelodeon Lost Lagoon,” katanya ketika sidang akhbar sempena pembukaan semula taman tema berkenaan.

IKLAN

“Sebelum pembukaan semula, para pekerja kami telah melakukan persediaaan bagi memastikan semua langkah-langkah keselamatan tersedia di Extreme Park, Water Park, Amusement Park, Scream Park dan Nickelodeon Lost Lagoon,” katanya kepada pemberita semasa majlis pembukaan semula taman tema itu di sini hari ini.

Dalam pada itu, Magendran berkata taman tema itu hanya akan membenarkan kemasukan 50 peratus daripada kapasiti pengunjungnya bagi memastikan penjarakan sosial.

Begitu juga dengan tahap kebersihan sentiasa dititikberatkan manakala manakala permainan tunggangan di pusat hiburan tersebut akan dinyah cemar selepas setiap kali digunakan.

IKLAN

“Suhu badan pengunjung juga akan diambil dan mereka perlu mengisi borang deklarasi diri secara digital sebelum memasuki Sunway Lagoon manakala pemakaian pelitup muka adalah digalakkan,” katanya.

Sunway Lagoon Kembali Dibuka! Patuhi SOP Terima Kedatangan Pengunjung.

IKLAN

Sunway Lagoon Kembali Dibuka! Patuhi SOP Terima Kedatangan Pengunjung.

Sunway Lagoon Kembali Dibuka! Patuhi SOP Terima Kedatangan Pengunjung. Sunway Lagoon Kembali Dibuka! Patuhi SOP Terima Kedatangan Pengunjung.

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI