Sepanjang diadakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP ) ini, pelbagai karenah dan kes dilaporkan . Selain masalah sesetengah pihak yang melanggar arahan PKP, ada juga kes yang mana pelbagai pihak berkongsi pengalaman dan situasi mereka.

Ini termasuklah satu kisah yang dikongsikan oleh seorang bapa. Menurut Ir. Khairil Nizam yang memuat naik sekeping surat yang ditulis anaknya untuk mendapatkan bajet bagi membeli kolam.

“Susun Kata Ayat Cair Penilai. Terbaik.” Ayah Ni Kongsi Surat Anak Mohon Bajet Beli Kolam Sempena PKP. Sweet Je!

Di dalam surat tersebut, anaknya yang bernama Ain mewakil adik-beradik yang lain meminta bajet sebanyak RM100 bagi tujuan tersebut.
Di dalam surat tersebut juga diberitahu akan anaknya sudah berjaya mengumpul RM300 dengan adik-beradik yang lain dan hanya memerlukan lagi RM100 bagi membeli kolam berkenaan.
“Susun Kata Ayat Cair Penilai. Terbaik.” Ayah Ni Kongsi Surat Anak Mohon Bajet Beli Kolam Sempena PKP. Sweet Je!

Dalam pada itu, surat yang dimuat naik tersebut mendapat reaksi dari pengikut lelaki berkenaan. Rata-rata memuji dan meminta supaya si ayah mempertimbangkan permohonan tersebut.

IKLAN

Tak kurang juga ada yang memuji akan usaha anak-anak lelaki berkenaan selain turut memuji akan tulisan pada surat tersebut yang cantik dan kemas.

IKLAN

IKLAN

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI