Setiap antara pasangan suami isteri bila bercakap mengenai zuriat, tentu dari awal perkahwinan lagi sudah menanamkan impian untuk mempunyai anak lelaki dan anak perempuan. Barulah rasa sempurna dan lengkap anak-anak sebagai penyeri rumah tangga.

Sama seperti Tomok dan isterinya, setelah mempunyai dua anak lelaki mereka menanti enam tahun untuk mendapat anak perempuan. Walau jarak masa yang lama, syukur impian termakbul dan kini anak ketiga mereka yang diberi nama Siti Khadijah berusia 1 tahun 2 bulan.

“Alhamdulillah, 1 tahun 2 bulan. Macam-macam akal. Lasak memangg lain macian.

“Penantian selepas 6 tahun. Dibu memang teringin anak perempuan sebab tu habis semua rambut Arrian dan Andra ku sengaja panjangkan..Andra memang tak suka but no choice u have to follow me 🤪.

“InsyaAllah nanti kalau dapat pergi surau adalah teman kat tempat muslimah. Raya dapatla main masak-masak sekali,” kongsinya di Instagram.

Rezeki Anak Perempuan Di Usia 40an 

Selain itu, Ayu turut berkongsi antara rutin dan amalan yang dilakukan untuk mendapatkan rezeki cahayamata. Baginya dia sangat-sangat menekankan tentang pengambilan asid folic sejak lepas kahwin lagi di samping berdoa setiap kali selepas solat.

“Yang tanya Dibu tips, sebenarnya Dibu pun takda tips apa-apa. Semuanya rezeki diusia 40an ..hihi…selain daripada doa setiap lepas solat…tapi Dibu lepas kawin memang makan je acid folic sampaila dapat Khadijah. Dibu stop sebab dah tutup kilang😅😅…tu jela yang dibu amalkan…

“Dibu doakan semua ibu yang belum dapat zuriat atau yang menanti zuriat akan dimakbulkan. Tapi time macam ni jangan lupa amik vaksin, vaksin bukan bererti ubat atau penghalang untuk tak dapat virus TETAPI ianya membina antibodi dan mencegah komplikasi yang lebih teruk sekiranya terkena jangkitan. Ini comply untuk semua vaksin yang diambil dari baby sampaila kebesar…jangan takut ikut je saranan doktor….stay safe guys…,” kongsinya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ayu_abas

 

IKLAN

Sebagai makluman, Tomok atau nama sebenarnya Shah Shah Indrawan Ismail dan Rahayu Abbas  telah mendirikan rumah tangga  pada 2 Julai 2011 dan dikurniakan dengan 3 orang cahayamata iaitu Arrian,9, Andra, 6 dan yang bongsu Siti Khadijah berumur 1 tahun 2 bulan.

Sumber : IG @ayu_abas

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

IKLAN

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Bersempena Bulan Kemerdekaan, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM300! Cara nak dapatkannya mudah sahaja, ayuh sertai Pertandingan Berbalas Pantun Anak Merdeka dengan mendaftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pertandingan-berbalas-pantun/   atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Jom sertai E-Keluargagader BELAJAR ONLINE BERKEBUN CILI DI HALAMAN RUMAH dengan daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/berkebun-cili-di-laman-rumah/ atau Whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club