Tidak pernah berputus asa, pelakon Farid Kamil difahamkan membuat pelbagai tawaran untuk berdamai dengan isterinya, Diana Danielle semasa hadir di mahkamah bagi prosiding sulh.

Memetik laporan Berita Harian, terdapat senarai tawaran diberkan kepada wartawan yang ingin dihadiahkan kepada Diana.

Antara tawaran yang diberikan termasuk aset, barang kemas, wang pendahuluan nafkah dan bayaran balik tiket umrah.

“Sebuah kereta Toyota Vellfire bernilai RM225,000, barangan kemas bernilai RM10,700, wang pendahuluan nafkah dari Mac sehingga Jun 2023 bernilai RM40,000 dan bayaran balik tiket umrah yang sepatutnya adalah hadiah sudah bertukar menjadi hutang yang bernilai RM44,000,” kata Farid.

IKLAN

Bagaimanapun, proses sulh tersebut tidak dapat dijalankan kerana ketidak hadiran pihak Diana.

“Sulh hari ini tidak dapat diselesaikan kerana Diana tidak hadir. Saya difahamkan alasannya adalah disebabkan, ketika ini, dia masih tidak boleh berjumpa saya.

IKLAN

“Bagaimanapun, saya harap doa orang ramai dan saya sendiri dapat dimakbulkan agar Diana berlembut hati kerana dia masih isteri saya,” tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, Farid turut menganggap bahawa ketidak hadiran Diana seolah-olah seperti menghina mahkamah.

IKLAN

“Apabila seseorang sudah failkan untuk perdamaian, tetapi tidak datang, dalam undang-undang, saya diberitahu ia adalah suatu perkara yang melanggar perintah,” katanya.

Dalam pada itu, Hakim Syarie, Shukran Yusof telah menetapkan 30 Mei depan bagi kedua-keduanya memaklumkan kepada mahkamah mengenai laporannya serta memerintahkan Farid dan Diana untuk menjalani proses Jawatankuasa Pendamai (JKP).

Sumber: Berita Harian

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI