Dalam keadaan wabak Covid-19 yang kian meruncing, pelbagai aspek keselamatan di ambil bagi memastikan diri dan keluarga tidak dijangkiti.

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan bagi memastikan penularan wabak ini tidak berterusan. Justeru, antara langkah keselamatan adalah dengan pemakaian mask, jarak 1m antara satu sama lain selain pemakaian glove.

Bagi yang keluar membeli barang-barang keperluan diingatkan supaya terus mencuci pakaian dan diri dengan air sabun . Itulah yang dikongsikan oleh saudara Zaim Zin menerusi facebooknya.

IKLAN

Dia yang baru pulang dari klinik kerana mendapatkan rawatan gigi diminta oleh isterinya supaya mandi sebelum masuk ke dalam rumah. Walaupun kaedah itu nampak lucu tetapi bagus sebenarnya dalam berjaga-jaga supaya virus tersebut tidak melekat sekali gus menjangkiti mereka sekeluarga.

IKLAN

“Tak Payah Askar Jaga, Isteri Jaga Lagi Tegas.” Lelaki Ni Kongsi Kena Mandi Sebelum Di Benar Masuk Rumah. Lucu Tapi Bermanfaat!

IKLAN

Tak payah askar jaga, isteri jaga lagi tegas dari askar.
Tadi terpaksa keluar pergi klinik. Gigi sakit sangat.
Balik rumah, acik cantik sorang tu dah tercegat depan pintu dengan grill berkunci.
“Tak boleh masuk selagi belum mandi seluruh badan kat luar. Guna sabun tu. Sanitized semua ubat, kunci dan phone awak ye”
“Lepas tu tanggal semua pakaian kat luar, tukar dengan pakaian yang saya dah sediakan ni. Mask tu pun basuh dan buang kat dalam tong”
Serius la?
**media[167263]**
“Ye!”
Dah sanitized tangan pun, dia punya langkah keselamatan, kalah Mindef Jalan Semarak wo.
Alhamdulillah. Nak berkempen ni, kena ada yang serius dan sokong, baru jadi.
Kalau ada yang meremehkan, itu yang kempen tak jadi.
Amacam gambar yang anak abam ambil ni, ada gaya Ziana Zain dalam Sembilu?

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI