Dalam keadaan ekonomi sekarang ni, apa yang boleh dijimatkan, kita jimatkan. Begitu dengan wanita ini. Beliau membeli almari lama pada harga yang murah. Seterusnya membuat pengubahsuaian dengan melakukan sendiri proses cat perabot. Hasilnya memang superb. Nampak baru. Apa yang menarik, hanya bajet RM38 aje kos untuk membeli perkakasan cat untuk makeover almari lama berkenaan.

IKUTI PERKONGSIAN INI.

Sebelum
Selepas. Akhirnya selepass 3jam mengadap… alhamdullilah siap juga..nak menangis ooo tengokk.. Soft gile warna ni..Eeee santek.. sayang pula nak guna.. Untuk almari setinggi ni guna setengah liter pun tak sampai..sekarang dok pikir mana lagi nak guna cat n

MAKEOVER ALMARI KABINET dengan CUMA RM38jee.

Sebenarnya minggu ni kite dok perhati je ahli dalam group Kelab Deko Sebelum & Selepas ni dok cat lemari lama semula.. Punyela suke ,hari2 dok cerita sambil tunjuk post2 dalam ni kat suami.mcm biasa lelaki kan… Dia cuma kate ok… ok jeeeee.. Eee stress.. Sebabkan rumah takde cabinet lagi..memang nak belilah almari baru macamni…kedai perabot pun dah buka…senangla..dok scrol fb Terjumpe pula page Perabot Terpakai Senawang jual lemari ni… Ya ampunnnn harga pun murah,kalu beli baru nk 2-3x ganda harga… Kite bukan kedekut ehhh tapi minat dan nilai hasil kerja kite sendiri.Kalau beli baru confirm² dak suami tak bagi cat² mcmni…mesti sayang..tau dah. Masa ditunggu dah tibe .. Suami pula takde 2-3harini..ape lg terus onnnn….ahh jumlaaa kite cite kat gambarrr..step².

Upsss… tq kat akak² & abang² yang share makeover cabinet ni. 100% kite follow tunjuk ajar. Alhamdullilah jadi

Bahan-bahan yang kena  beli:

NIPPON GLOSS PAINT (Hardware)RM23.00
Berus (Mr.Diy) Rm3.50
Berus lukisan (99 Speedmart) Rm2.50
Gold paint (Hardware) Rm9.00
Total : Rm38.00

IKLAN
Untuk cat pada pembuka almari tu kite guna ni. Rm9.00 je. Nak colour gold katenyeee…

Maaf saya edit skit part berus cat..
Pertama sekali minta maaf 1st time buat kerja mengecat ni memang sy tak alert bab sumber bulu tu.. Sy pun tak sure sumber dari Pe..berus pun dah ke tong dah.. Terima.kasih pada yang menegur insyallah lepas ni.lebih alert. Tp kalau kita dah guna kira camnee ehhhtlg jwb mana yg arif..

Lagi satu…sy takde thiner nak ilangkan cat kat tangan ni haaa.lupe beli. Ape lagi ambi minyak masak goreng ikan yang dah naik itam tuuuu…sapu,dan lumur kat tangan…hilang

IKLAN

LEBIHAN CAT, GUNA UNTUK PERABOT LAIN.

“Benda boleh jimat buat ape nak membazir”

Sumber: Diera AbdullahKelab Deko Sebelum & Selepas