Keluarga kini berada di dalam aplikasi   
Keluarga kini berada di dalam aplikasi   
Home Kekeluargaan “Tak Pernah Bertekak Depan Saya” Keluarga Mentua Sebagai Inspirasi, Shuib Kongsi Tip...

“Tak Pernah Bertekak Depan Saya” Keluarga Mentua Sebagai Inspirasi, Shuib Kongsi Tip Didik Anak-Anak

Lain orang lain cara mereka dalam membahagiakan keluarga masing-masing. Bagi Shuib Sepahtu, dia menjadikan keluarga Allahyarham, Siti Sarah Raissuddin sebagai teladan dalam menyemai sifat yang menuju ke arah keluarga bahagia.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad berkongsi salah satu tips untuk kebahagian dalam menjaga dan mendidik empat orang anaknya adalah memberi kasih sayang yang mencukupi.

“Bagi saya, kasih sayang amatlah penting dalam mendidik anak-anak. Saya selalu percaya yang happy family, family yang penuh kasih sayang, anak-anak penuh kasih sayang, Insya-Allah akan jadi anak-anak yang baik.

“Sarah pun selalu cakap macam tu. Saya nampak benda ini pada keluarga Sarah..mereka keluarga yang, saya kenal dah lebih 11 tahun tak pernah bergaduh.

“Tak Pernah Bertekak Depan Saya” Keluarga Mentua Sebagai Inspirasi, Shuib Kongsi Tip Didik Anak-Anak

IKLAN

“Tak pernah bertekak depan saya… tak pernah. Family dia penuh dengan kasih sayang, semua anak-anak Raisuddin ni hebat, bagus taat. Sebab itu saya percaya kasih sayang akan buatkan anak-anak yang baik.

“Itu yang saya nampak… Insya-Allah. Segelintir orang yang ada problem ini datang daripada keluarga yang berpecah… mungkin tak dapat kebahagian daripada ibu bapa, mereka cari kebahagian cara lain,” ujarnya.

IKLAN

Untuk rekod, Shuib berkahwin dengan Siti Sarah pada 26 Februari 2011 dan pasangan itu dikurniakan empat anak, Uwais Alqarni, 12, Dzahira Talita Zahra, 10, Ariq Matin, 8 dan Ayash Affan yang berusia setahun.

Allahyarham Siti Sarah meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) akibat COVID-19 pada 9 Ogos 2021.

IKLAN

Sumber : Gempak

https://www.youtube.com/watch?v=Yb_zk_ekL2M&t=199s

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI