Sewaktu kita memandu kereta mahupun menunggang motosikal di jalan raya, haruslah kita berwaspada kerana malang tak berbau. Kemalangan yang terjadi di tanpa kita duga.

Sehubungan itu, untuk mengelak daripada berlaku kita perlu sentiasa berhati-hati ketika memandu. Namun dalam pada itu siapa sangka, aksesori kereta juga penyumbang kepada kemalangan jalan raya.

Sebagaimana yang dikongsi oleh lelaki ini di TikTik Adrian Chiaaa dari WapCar. Menerusi video beliau berkongsi mengenai jenis-jenis aksesori yang tidak boleh digunakan pada kereta kerana dipercayai membahayakan serta boleh menyebabkan kemalangan.

4 aksesori kereta bahaya.

Menurutnya empat jenis aksesori yang selalu digunakan untuk menghias kereta ialah karpet yang tidak mengikut saiz, dashboard cover, klip tali pinggang dan stiker yang dilekatkan di atas stereng.

Video ini meraih tonton hingga 1.9 Juta serta tanda suka lebih 187 ribu
Seterusnya ikuti video beliau.

 

 

@adrianchiaaaKorang ada pasang ke? ##fypmalaysia ##carmalaysia ##cartips ##carsafety ##TikTokGuru♬ Reality – Lost Frequencies

 

Ramai warganet beri pujian, Info berguna.

 

Sumber: @adrianchiaaa

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

IKLAN

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520