Bau dalam kereta ni sebenarnya mainkan peranan penting untuk mood seseorang. Bila kereta busuk, campur dengan kotor buatkan kita stress. Apatah lagi nak menghadap jem, bertambah lah stress.

Ada sesetengah orang lebih gemar untuk gunakan barang semulajadi seperti daun pandan atau coffee untuk wangikan kereta. Ada juga yang suka membeli pewangi kereta yang jual di pasaran. Tapi.. Kosnya agak terasa bila kewangan kita hadapi masalah sampai kadang perlu fikir dua kali untuk membelinya.

Daripada tak beli langsung dan kereta kekal bau tak menyenangkan, apa kata guna cara mudah ini untuk wangikan ruangan dalam kereta! Bukan je jimat, tetapi tahan lama. Nak tahu macam mana caranya, jom tengok perkongsian dari Jason ini!

Kereta bau busuk?

Sabun mandi banyak kebaikan di kereta, simpan 1.

Senang saja, guna hanya satu sabun mandi. Buat lubang pada kotak sabun dan letakkan di dashboard kereta. Bau wangi seluruh kereta.

IKLAN

Bukan itu sahaja bukan, tingkap dan pintu kereta yang berbunyi bising juga boleh diatasi dengan cara ini.

Hanya gosokkan sahaja tepi pintu dengan sabun ini dan nampak hasilnya.

IKLAN

Jom tonton video penuh di bawah :

@jason_jezi Sabun mandi banyak kebaikan di kereta, simpan 1 #TikTokGuru #jombelajar #jezismart #tips #learnontiktok ♬ CASABLANCA – Nuha Bahrin & Naufal Azrin

Wow memang menarik. Dua dalam satu. Selamat mencuba!

Sumber : Tiktok  @jason_jezi