Sekarang ni macam-macam jenis makanan muncul. Bila ada variasi sikit, terus viral! Cumanya ikut tekak kita lah boleh terima ke tidak makanan yang viral tu. Ye tak?

Tapi dalam masing-masing mengejar nak mengikut trend makanan viral sana sini, makanan dulu-dulu juga jadi pilihan hati. Kiranya kalau makan terus teringat zaman kecil-kecil dulu, Gittew! Hehe

Macam rakan kita sorang ni kongsi resipi buat donut. Walaupun hanya donut, tapi orang yang baru first time nak belajar buat mesti rasa bangga sebab menjadi, kan? Jom tengok resipi dari Imah Akmal ni!

Kita pandai buat donut kampung je

Resepi Donut Gebu Kampung

1/2 cwn air suam
1/2 paket mauripan
1 sudu gula
1 sudu susu pekat
(campurkan n biar smpi yis kembang)

2 cwn tepung gandum
1 sudu marjerin
1 biji telor
Garam secubit

IKLAN

Cara-caranya:-

Gaul sampai sebati semua ni,masukkan air yis td sikit2,tak cukup tambah air suam,uli smpi doh tak lekat kt tgn,doh jangan keras,lembut je..biarkan 40minit atau smpi doh naik sekali ganda)

IKLAN

Bulatkan ikut size yg nak,biarkan naik sikit,boleh la goreng..minyak panas,api sedang2 je.

Sy suka buat lubang sebelum goreng,tak suka buat lubang awal,nnt lubang tak cantik..cara saya la

Resipi ini mendapat 10,000 ribu perkongsian di laman Facebook dan rata-rata yang menggunakan resipi ini berpuas hati dengan kelazatan resipi ini. Tunggu apa lagi, jom cuba!

https://www.youtube.com/watch?v=TifBpPxjTVY&t=25s