Usia bukan penghalang nenek ini untuk belajar menulis dan mengeja. Bak kata pepatah, di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

Perkongsian seorang cucu yang juga pengguna TikTok mengundang perhatian.

“Tengok Video Ni Rasa Bahagia.”  Cucu Ajar Nenek Menulis & Mengeja Buat Ramai TerharuMenerusi akaun @itsaizajustmint, dia memuatnaik momen bersama neneknya yang sedang belajar menulis dan membaca.

IKLAN
@itsaizajustmint School time with Grandma at home. I know my Tok would’ve love learning at school ☺️ #grandmasoftiktok #learningisfun ♬ New Home – Frozen Silence

 Apa yang membuatkan ramai kagum dan terharu dengan si nenek yang mahu belajar menulis dan mengeja dengan cucunya yang bertindak sebagai guru. Walaupun dalam usia sebegitu namun dia tetap bersemangat.

“Tengok Video Ni Rasa Bahagia.”  Cucu Ajar Nenek Menulis & Mengeja Buat Ramai TerharuRupa-rupanya warga emas yang dipanggil Tok itu pernah bersekolah namun terpaksa berhenti di usia muda dek kerana pelbagai kekangan.

IKLAN

Justeru, cucunya mengambil peluang untuk membantu neneknya yang begitu bersemangat mempelajari ejaan-ejaan baru bagi membolehkan dia terus berlatih menulis.

“Tengok Video Ni Rasa Bahagia.”  Cucu Ajar Nenek Menulis & Mengeja Buat Ramai TerharuSemangat yang ada pada nenek ini wajar dijadikan contoh buat anak muda di luar sana. Betapa dalam ysia sedemikian dia masih ada sifat ingin belajar.

IKLAN

“Tengok Video Ni Rasa Bahagia.”  Cucu Ajar Nenek Menulis & Mengeja Buat Ramai TerharuWalaupun mungkin sukar namun sediki demi sedikit lama- lama jadi bukit kan. Yang penting dapat meraih ilmu, tiada istilah terlambat jika dalam mencari ilmu.

Sumber: itsaizajustmint

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI