Saban hari, media sosial melaporkan kes iasatan terhadap kes penderaan kanak-kanak sindrom down dikenali sebagai Bella.

Pelbagai pihak memberikan pandangan mengenai kes anak istimewa ini. Seperti yang diketahui umum ramai yang memperjuangan keadilan buat Bella.

Sebagaimana saudara Aliff Ahmad dan Mona Din yang merupakan antara insan yang memperjuangan kanak-kanak yang malang itu.

Hinggalah perjuangan mereka turut mendapat tumpuan anak raja iaitu Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim sehingga menawarkan khidmat peguamnya secara percuma.

Terdahulu, nasib malang menimpa Bella, 13, turut mendapati perhatian isteri TMJ, Che’ Puan Besar Khaleeda Bustamam. Khaleeda menerusi perkongsian dalam akaun Twitter menyatakan, akan berusaha bagi menuntut keadilan bagi Bella.

Seterusnya ikuti perkongsian saudara Aliff Ahmad setelah dipanggil mengadap unku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

TMJ PANGGIL KAMI MENGADAP!

Menjunjung kasih dan merafak sembah kesyukuran kepada yang maha esa kerana mendengar suara rintahan rakyat marhaen yang sedang berjuang tanpa laba dunia.

Terkini: “TMJ Panggil Kami Mengadap!” Biar Gambar Yang Berbicara, Netizen Titip Doa Untuk ‘Justice Bella’.

TMJ dan Che Puan Besar telah mendengar suara dan pandangan kami. Pertemuan lebih 1 jam kami memanfaatkan dengan baik. TMJ memberi komitmen untuk membantu kami mendapatkan keadilan bukan sahaja untuk adik Bella, tetapi lebih daripada itu.

Aku sangka TMJ orangnya tegas dan garang, tetapi rupanya dia seorang pendengar yang baik dan humor. Pertemuan yang kami jangka formal menjadi sangat kasual dan menenangkan.

IKLAN

Teringat pertemuan dengan menteri Rina Harun yang sangat hambar dan berakhir dengan rasa tidak puas hati dan membangkitkan rasa yang tidak menyenangkan terhadap kami.

Walaupun TMJ ialah putera raja dari negeri Johor, tetapi jiwa besarnya merentasi sempadan negeri dan bangsa. Sekurang-kurangnya, kehadiran sokongan TMJ ini menyuburkan lagi semangat perjuangan kami.

Terima kasih TMJ dan Che Puan Besar! Semoga Allah merahmati usaha kalian berdua. Buat sahabat-sahabat yang sentiasa bersama kami, aku bagi “mini love” buat korang. Team awal #JusticeForBella, aku tau korang tak perlukan credit. Keikhlasan korang, tak pernah aku ragui.

Korang kena ingat, hero sebenar dalam perjuangan ini bukan aku, bukan Kak Mona, bukan team #JusticeForBella, tetapi adik BELLA!Dek kerana dia berjaya survive-lah kita semua terbuka mata hati untuk sama-sama bangkit melawan kezaliman ini.

Betul tak?

Dalam pada itu puan Mona Din meluahkan rasa syukur dengan pertemuan lebih 1 jam itu. Dengan kapsyen ringkas, “Alhamdulillah.” jelas membayangkan perjuangan mereka mendapat sokongan padu daripada TMJ dan isterinya.

IKLAN

Terkini: “TMJ Panggil Kami Mengadap!” Biar Gambar Yang Berbicara, Netizen Titip Doa Untuk ‘Justice Bella’.

TITIP DOA BUAT BELLA

Terkini: “TMJ Panggil Kami Mengadap!” Biar Gambar Yang Berbicara, Netizen Titip Doa Untuk ‘Justice Bella’. Terkini: “TMJ Panggil Kami Mengadap!” Biar Gambar Yang Berbicara, Netizen Titip Doa Untuk ‘Justice Bella’.

Sumber: Aliff Ahmad dan Mona Din

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

IKLAN

Keluarga Talk: PUASA MENDIDIK JIWA KELUARGA SAKINAH

Sepanjang bulan ramadan ini, selain mendidik anak-anak untuk berpuasa, ibu ayah juga boleh mengajar dan membetulkan ibadah lain anak-anak seperti solat, sedekah dan ibadah sunat lain. Jom ikuti perkongsian menarik dalam Keluarga Talk Puasa Mendidik Jiwa Keluarga Sakinah bersama panel, Pendakwah Bebas, Ustazah Nur Aqidah

E-KELUARGAGADER : TEROKA & REALISASI IMPIAN ANAK @ KIDZANIA
CIta-cita apa yang sesuai untuk anak-anak ye? Kalau nak tahu, jom sama-sama kita jejalah apa yang ada di Kidzania .

Bintang Kecil: APA ITU NUZUL QURAN 

KELUARGA TALK: Nwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridz

Terkini: “TMJ Panggil Kami Mengadap!” Biar Gambar Yang Berbicara, Netizen Titip Doa Untuk ‘Justice Bella’.

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI