Berhadapan dengan pelbagai ragam dan kerenah anak-anaknya bukannya mudah, itu yang dialami Mia Ahmad.

Berkongsi luahan menerusi laman Instagramnya, jelas isteri kepada pemain Bola sepak JDT,i semua Itu pengalaman yang dilalui secara bersendirian beberapa minggu kebelakangan ini.

Ketiadaan suaminya, Izham Tarmizi memberikan cabaran buat dirinya lebih-lebih lagi untuk menjaga dua orang anaknya yang masih kecil.

 

Menurut Mia, Izham kini sedang menjalani latihan pra musim bersama pasukan JDT di Dubai.

“Selepas beberapa minggu suami tak ada, not easy but taught me a lot. The struggle is so real.

“Anak-anak menangis serentak, berebut barang, tarik telekung time mommy solat, Issa nangis sakit perut tengah-tengah malam,” ujarnya lagi.

Tambahnya lagi, pengalaman menjaga dua orang anaknya semasa ketiadaan suami di sisi membuatkan dirinya kagum dengan semangat dan kekuatan yang ada dalam diri setiap ibu tunggal yang sentiasa ingin memberikan yang terbaik buat anak-anak mereka.

“Macam-macam experienced that makes me think macam mana dengan single mom yang boleh survive kat luar sana.

“Kudos to all the single moms who have always been strong,” kongsinya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Perkongsian Mia turut mendapat reaksi ramai. Rata-rata bersetuju dengan apa yang diperkatakan oleh pelakon Hati Perempuan ini.

addinda_ida Betul. Mommy sgt struggle. But alhamdulilah kita mommy hebat😍
miszerna same situation babe, smoga dipermudahkan segala urusan ibu2 ni, ameen yra🤲🏻
sufiahdhearty Ya betul sgt… Hebat ibu ibu yang menjaga anak2 seorang diri.. moga Allah ganjari kalian dengan sebaik balasan di dunia dan di akhirat sana…n❤️
gerobook_sabella The struggle is real. Moga syurga buat mummy sekaliann❤️
lidawatymohdnoor_8677 Mmg pun..rase cam nak nangis melayan kerenah anak2..mcm sy ade 5 org..tp, Itulah yg akan dirindui..😁
niaessentialcare Struggle ya betul.. doakan sy pjj dgn suami dpt stay together ya. Sy handle anak anak plus parents yg Tak bape sihat perlu ke hospital selalu.. alhamdulillah bersyukur jalan ini yg perlu dilalui mengajar Sy byk pengalaman hidup. Mmg positive circle Dan berfikiran positive tu sgt perlu.doakan ya Ada rezeki ke hadapan ini dpt stay dgn suami sebumbung semula ❤️

 

Sumber: mia.ahm4d

IKLAN

ARTIKEL MENARIK: “Like Father Like Daughter. Mata & Senyum Tu Seiras Betul.” Wajah Anak Perempuan Copy Paste Arwah Hani Mohsin Raih Perhatian!

ARTIKEL POPULAR: “Ditanya Nak Hadiah Apa, Saya Cuma Nak DOA.” Suami Dedah Sebab Pilih Heliza, Resepsi Dihadiri Ilmuan, Alunan Al-Quran & Tazkirah

“Selepas 35 Tahun, Bertemu Jua Pemilik Tulang Rusuk.” Mas Kahwin Senaskhah Al-Quran, Heliza Helmi Selamat Bergelar Isteri

BACA INI JUGA : Anak Ramai Tak Salah, Itu Rezeki. Jangan Salahkan Mereka Kalau Kita Tak Terurus. Deep Perkongsian Ibu Ni!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

IKLAN

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy
#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara