Orang lain teruja nak menyambut tahun baru tetapi selebriti sorang ini pula berbeza. Walaupun tempoh tiga bulan lagi bakal melahirkan cahaya mata kedua, namun Syatilla Melvin, isteri kepada Shaheizy Sam ini mengakui cukup berdebar menantikan saat itu.

Anak……dah nak jadi abang anak bubu?haihh bedebaq rasa nak tau adik matyip boy ke girl?tolonglah muka mcm abg yip!insyaallah amin♥️

3bulan lgi tinggai sebelum ibu beranakk?allah ketaqq rasa..boleh share experience hampa beranak normal tak?rasa mcm nk try beranak normal kali ni?

time czer dulu,alhamdulillah tak laaa susah mana pun nak jaga n maintain..cuma nk tahu pasal proses beranak normal.please share!♥️tilla baca satu2,” tulisnya.

IKLAN

IKLAN

Ramai yang memberikan kata-kata semangat dan berkongsi pengalaman mereka bersalin secara normal.

areyusidek beranak normal bg saya lg senang sis @samtilla n dpt rasa contraction + rsa saat² baby nk keluar skaligus?

faieqadean Nak senang bersalin normal minum air selusuh suami buat in shaa Allah dipermudahkan. Pernah dalam labour room dr masukkan induce sekali tp lambat sgt baby nak kluar tp cntraction da 100 dr trpkse stop ubat. Dr bgtau sy br 5cm and 1 jam bkk 1 cm mksudnye kene tnggu 5 jam lg. Sy mntk nk minum air selusuh suami buat. Lepas da minum, 10 minit kemudian baby da nak kluar. Mmg cpt. Alhamdulillah.

vampireserum.jumea.kl InsyaAllah. Ikut fitrah lebih mudah. Gentle birth. Trust our body. Kneeling baby sng keluar. Dah merasa. No tears. Xperlu teran. Baby ikut fitrah. They know when to come. Just enjoy the moments. Tips senyum n calm

diyanakmal Keep active even you are in active labour. Mmg sakit gile tapi jgn baring je. Gelek atas gymball, squat. Yg paling penting your gynae support you to VBAC. Mine was Dr Zana Zalinda from @rampaiputeri ?

alhaalfacosmetic.offical769 minum air kelapa kut..cer minx petua dekat kak @haniszalikha hehe..tgk dia bersalin kn yusuf alhamdulillah senang je..saya dlu dekat 15jam sakit sbb satu tahap xthu nak buat cmne rasa sakit tue..g tandas mcm.nk berak tapi tak keluar ..hahahaha..

rizqiyya_rozaman Kak tila nnti dh 7bulan kuat2 brjalan..n lincah buat reja..lps tu nnti time nk brnk teran push dr perut klau push pkai tekak mmg penat..tips ni akak2 yg kerap beranak ckp dkt sy..asbab ikot tjuk ajr diorg sy xlme dok dlm lb..3kali teran allahamdulillah baby selamat kelua dgn jaya nye..

Sumber: IG samtilla