Ibu bapa mana yang tak sayang anak kan dan mahukan yang terbaik untuk mereka.Tak kira orang biasa mahupun selebriti, anak-anak adalah keutamaan dalam segala hal.

Ditambah lagi bagi yang memiliki anak perempuan. bagi , pelakon Jasmin Hamid sebaagi ibu dia mendoakan agar anaknya, Hanna ditemukan dengan seorang lelaki yang mampu untuk menjaga dan membimbingnya selepas berkahwin kelak.

Menerusi perkongsiannya di Instagram, Jasmin memberitahu yang dia harus melepaskan anaknya untuk menikmati hidup bekeluarga suatu hari nanti.

“Tolong Jangan Sia -Siakan Anak Dara Saya, Dia  Amanah Allah.” Pesanan Jasmin Hamid Buat Bakal Suami Anak Perempuannya. Sebaknya!

 

IKLAN

“Ciuman seorang ibu, dapat gugurkan dosa kecil anak-anaknya. Ciuman anak-anak buat ibunya, buatkan ibu itu bahagia.

“Anak dara saya makin membesar dan pasti satu hari nanti, saya harus melepaskannya untuk dia nikmati hidup berkeluarga.

“Mohon Allah ketemukan seorang suami yang soleh buat anak dara saya. Pada uols yang ada anak dara, pasti akan lebih memahami naluri seorang ibu.

IKLAN
View this post on Instagram

Ciuman seorang ibu, dapat gugurkan dosa kecil anak-anaknya.. Ciuman anak-anak buat ibunya, buatkan ibu itu bahagia.. Anak dara saya makin membesar dan pasti satu hari nanti, saya harus melepaskannya untuk dia nikmati hidup berkeluarga.. Mohon Allah ketemukan seorang suami yang SOLEH buat anak dara saya.. Pada uols yang ada anak dara, pasti akan lebih memahami naluri seorang ibu..Yang pasti, Ibu akan tetap menjaga CICIK sebab ini adalah AMANAH ALLAH yang di tinggalkan oleh arwah MAMA dan arwah BABA pada Ibu sehingga CICIK bertemu jodoh dengan suami yang SOLEH.. TOLONG JANGAN SIA -SIAKAN ANAK DARA SAYA sebab BELIAU ADALAH AMANAH ALLAH.. . . -NANTI DI SURGA…. KITA DEKAT- عَنْ سَهْلِ بَْنِ سَعْدٍ رضي الله عنه قَالَ : قَالَ رَسُولَ اَللَّهِ صلى الله عليه وسلم : أَنَا وَكَافِلُ الْيَتِيمِ فِى الْجَنَّةِ هكَذَ، وَأَشَارَ بِالسَّبَّابَةِ وَالْوُسطَى وَفَرَّجَ بَيْنَهُمَا شَيْئاً . Dari Sahl bin Sa’ad Radhiallahu ‘anhu dia berkata, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: “Aku dan orang yang menanggung anak yatim (kedudukannya) di surga seperti ini”, kemudian beliau shallallahu ‘alaihi wa sallam mengisyaratkan jari telunjuk dan jari tengah beliau shallallahu ‘alaihi wa sallam, serta agak merenggangkan keduanya. . . . Doa seorang Ibu tiada HIJABNYA.. Aamiin… MOHON JAGA LISAN jika tidak mahu di BLOCK!!! #kasihibusepanjangmasa #kasihsayang #daughter #love #amanahallah #anaksolehah #motherdaughter #hebatbukan

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Malah akui Jasmin lagi, dia akan tetap menjaga anaknya itu kerana itu adalah amanah Allah.

“Tolong Jangan Sia -Siakan Anak Dara Saya, Dia  Amanah Allah.” Pesanan Jasmin Hamid Buat Bakal Suami Anak Perempuannya. Sebaknya!

IKLAN

“Ibu akan tetap menjaga cicik sebab ini adalah amanah ALLAH yang di tinggalkan oleh arwah mama dan arwah baba pada Ibu sehingga cicik bertemu jodoh dengan suami yang soleh. Tolong jangan sia-siakan anak dara saya sebab beliau adalah amanah Allah,” tulisnya.

Perkongsian tersebut membuatkan pengikutnya kagum dan tersentuh hati dengan luahan tersebut. Tak kurang yang turut mendoakan anak Jasmin bertemu jodoh dengan seorang lelaki yang soleh.

Sumber: IG jasminhamidjh

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI