Antara impian yang ingin dicapai oleh setiap keluarga muslim pastinya menunaikan umrah atau haji bersama-sama.

Sudah pasti kenangan di Tanah Suci merupakan kenangan yang paling manis dan berharga untuk dikenang sampai bila-bila.

Namun lain pula dengan kisah satu keluarga ini yang mana momen yang mulanya bahagia apabila dapat menunaikan umrah bersama-sama bertukar duka setelah diuji oleh Allah SWT selepas ibu tercinta meninggal dunia semasa di sana.

Menerusi satu ciapan di laman Tiktok Ezzathur wanita berkenaan yang juga pemilik video dipercayai memuat naik beberapa rakaman perjalanan mereka sekeluarga semasa menunaikan umrah.

Artikel Berkaitan

IKLAN

Ketika berada di sana, semua urusan perjalanan dengan lancar dan mereka sekeluarga kelihatan begitu ceria kerana dapat menjejakkan kaki di Tanah Suci Mekah dan melihat Kaabah buat kali pertama.

Kesihatan ibu merosot pada hari terakhir di Mekah
Bagaimanapun, di hari terakhir mereka sekeluarga di Mekah, ibu tersayang pula jatuh sakit hingga perlu dimasukkan ke hospital akibat sesak nafas serta demam.

Lebih mengejutkan apabila wanita berkenaan dan ayahnya dikejutkan dengan berita ibunya terpaksa ditidurkan selepas doktor mengesahkan beberapa organ dalamnya tidak berfungsi dengan baik.

IKLAN

Ibu meninggal dunia selepas 10 hari di ICU
Keadaan menjadi semakin sedih dan pilu apabila ibu tersayang disahkan meninggal dunia setelah 10 hari bertarung nyawa di wad ICU.

Difahamkan, jenazah arwah ibunya diuruskan di Tanah Suci Mekah dan turut disolatkan di Masjidil Haram bersama jenazah umrah yang lain sebelum dikebumikan di tanah perkuburan As Sharaya Mekah.

IKLAN

‘Ya Allah jemput kami lagi ke tanah sucimu, tempat mama kami bersemadi.”

@sunlightmorning Ya Allah Jemput kami lagi ke Tanah Suci Mu, tempat mama kami bersemadi 🕋 #umrah2022 #mekah ♬ Di Saat Sendiri – Dadali

Artikel Berkaitan

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Tunai Umrah Bersama Keluarga Tapi Allah Uji Ibu Meninggal Dunia Di Mekah

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI