Ini namanya untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Kalau dah namanya rezeki, senyum lebar la ibu-ibu bila jumpa duit yang tertinggal dalam poket seluar suami kan. Lagi lagi kalau dalam jumlah yang besar.

Jangan tak tahu, kalau selalu je jumpa lama-lama isteri boleh kumpul banyak duit. Cuba praktikkan menyimpan duit tersebut dalam satu bekas dan jangan terus guna. tengok berapa banyak yang boleh ibu-ibu kumpul.  Itulah yang dikongsikan oleh puan Huda Bahari ini.

Berbekalkan bekas yang dibeli dari eco, wanita ini berjaya mengumpul lebih RM300 hasil kutipan dari pakaian suaminya ketika dibasuh. Menarik kan idea ini.

Sabun Murah di SINI

 

‘Tabung Mesin Basuh’
Saya tak pasti pulak sumber dari mana idea ni, maybe dari grup ni jugak kot. Hasil ‘mengumpul’ selama 6 bulan, banyak jugak lah. Boleh cover duit sabun hehehe…
Sebelum ni tak pernah pikir nk kumpul. Tiap kali jumpa dalam mesin basuh, terus masuk poket/purse. Pastu buat belanja & habis macam tu jer.

Barangan murah Di SINI

IKLAN

 

Bermula Jan 2020, saya start buat tabung ni. Jan-Jun2020, tak banyak dalam RM300 lebih. July-Dec2020, Kali ni baru nampak ‘hasil’ dia hahaha. Untung sabut dapat note besar, untung batu dapat syiling 5 sen je. En hubby tak komplen, saya kata upah saya cuci baju hehehe.

IKLAN

 

Kredit: tuan punya idea.

Cuci mata barangan online DI SINI

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club