Nilai persahabatan tidak dilihat pada Waktu senang dan suka sahaja. Sebaliknya, waktu susah Kita boleh melihat sama ada mereka itu benar- benar sahabat sejati atau pun tidak.

Atas dasar itu, Rahim Sepahtu yang juga merupakan rakan seperjuangan Shuib dalam kumpulan Sepahtu tidak hanya memberikan kata-kata semangat kepadanya, malahan turut menemani sahabatnya dengan memakai sut PPE membantu menguruskan jenazah Siti Sarah. Tindakan Rahim itu telah meraih pujian ramai.

Menerusi satu perkongsian video yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok bernama @shahrulazwa7, kelibat Rahim Sepahtu  yang turut menyarung sut PPE sambil cuba untuk menenangkan Shuib sebelum ini telah meraih perhatian.

@shahrulazwa7Respect giler kat bro rahimsepahtu ni,sama2 memakai PPE urus jenazah isteri sahabat baik,#respect #fyp♬ original sound – ❤️𝖋𝖎𝖊𝖟𝖆 #𝖙𝖗𝖎𝖇𝖊769 ❤️

Rahim juga turut menitipkan kata-kata semangat buat sahabatnya itu menerusi instgaramnya.

Percaya atau tidak, kebahagiaan dan kesedihan dalam kehidupan itu akan silih berganti. Sekuat mana pun kau jaga, yang pergi tetap pergi.

Terkadang pertemuan & perpisahan terjadi terlalu cepat tapi percayalah kenangan dan perasaan kekal selamanya.

Beberapa orang akan pergi dalam hidup mu tapi bukan bererti kisah mu berakhir, yang berakhir hanyalah bahagian mereka dalam kisah hidup mu.

Hanya yang benar2 meninggalkan jejak dihatimu akan benar2 kekal diingatan mu. Semoga kau terus tabah @shuibsepahtu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rahimsepahtu (@rahimr2)

Rata-rata memuji dan mendoakan semoga ikatan persahabatan antara Rahim dan Shuib kekal selamanya.

IKLAN
anna_syed Rahim teman😢 bahagianya syuib dapat sahabat sanggup teman susah senang… Untung mu syuib….ada bidadari …ada sahabat… 
farahawalludin Tq rahim menemani rakan seperjuangan 😢😢
nbaizah Allahuakbar, MasyaAllah alhamdulillah rahim berkesempatan teman kan shuib…semoga rahim diberikan kesihatan dan kekuatan aamin ya rabb
___ooozillllllllllllllllllll Ini baru betul kawan susah senang, suka dan duka😢
aini_4r Alahai comel je 2 sahabat pakai ppe .. satu malaysia terkesan pemergian bidadari shuib .. Alfatihah
shuhadahdaud Tahniah abg rahim sahabat sejati sentiase ade..keep trus bagi semangatbkt shuib ye…shuib perlukan sokongan sahabat2 dia..
sue_omeiomei Sahabat sejati… yg Allah izinkan berdiri bersama menemani…
annaleesyaira sahabat yang sentiasa ada d saat memerlukan itu mahal
Sumber: rahimr2

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN

Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!

Sebagai rakyat yang cintakan tanah air, mesti anda ada cara tersendiri nak eskpresikan rasa cinta dan bangga menjadi Anak Malaysia kan? Betul tak?!

Ehhh jangan cakap kat sini, simpan idea anda tu dan hantarkan kepada kami dengan menyertai Virtual Himpunan Saya Anak Malaysia!

Nak tahu caranya? Senang je! Layari je laman web  https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya! Sebarang soalan boleh ajukan di nombor yang tertera di poster