Setiap orang wanita tentunya ingin kelihatan cantik dan pastinya sukar untuk dipisahkan dengan alat solek. Namun ini tidak bermakna tidak perlu melakukan penjagaan wajah.

Penjagaan wajah termasuk pergi ke spa kecantikkan dan melakukan rawatan kecantikan wajah. Namun ada yang berpendapat ia adalah amalan yang membazir. Hakikatnya secara tersirat ramai yang tidak menyedari bahawa, wanita atau isteri perlu tampil cantik dan menjaga penampilan di hadapan suami.

Menarik dengan perkongsian di facebook milik Syahida Nasution  yang mengulas  mengenai respon pendakwah bebas yang terkenal, Ustazah Asma Harun yang menghuraikan tentang penjagaan kecantikan kulit wanita bukanlah satu pembaziran.
Seterusnya ikuti perkongsiannya.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

 

Ustazah Asma Harun Dedah Jaga Kecantikan, Patutlah Wajah Berseri & Awet Muda

IKLAN

  Beberapa hari lepas, saya ada ternampak video Ustazah Asma Harun yang membahaskan tentang penjagaan kecantikan kulit wanita bukanlah satu pembaziran.
Saya setuju.

Ustazah Asma Harun bahkan berkongsi kepada penonton video tersebut bahawa beliau juga membuat rawatan laser di bahagian muka untuk menghilangkan sel kulit mati.

Bukan itu saja, beliau juga berkata bahawa beliau sememangnya membuat rawatan facial di spa untuk kesihatan kulit wajah.

Ustazah Asma Harun Dedah Jaga Kecantikan, Patutlah Wajah Berseri & Awet Muda

IKLAN

Beliau juga berkongsi bahawa beliau sememangnya menggunakan produk kecantikan untuk menjaga kesihatan kulit wajah dan bukanlah kerana awet muda atau kulit natural semata-mata.

Entah kenapa, saya seronok apabila figura semacam beliau berkongsi tentang rutin kecantikan kulit wajah yang begitu.

Maka, jawapan cliché seperti “Wajah berseri kerana air sembahyang.” tidak mengguris hati mereka yang mengalami masalah kulit seperti acne prone dan sebagainya.

Ustazah Asma Harun ada mendedahkan bahawa adik beradiknya memang dididik untuk menjaga kulit badan termasuklah kulit muka kerana ianya anugerah yang dikurniakan kepada Allah.

Beliau juga menyarankan kepada penonton jika penggunaan produk kecantikan pun masih tak dapat nak selesaikan masalah kulit wajah, berjumpalah dengan mereka yang lebih pakar.

IKLAN

Semua itu bukanlah pembaziran melainkan menjaga kulit badan.
Dah nak masuk 2023 ni, surirumah pun kena pandai jaga diri.

Sumber:  Syahida Nasution

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Ustazah Asma Harun Dedah Jaga Kecantikan, Patutlah Wajah Berseri & Awet Muda

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI